Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: cimlenmis yemler  (Okunma Sayýsý 2328 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fixbixtix
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« : Ubat 07, 2005, 12:12:16 ÖS »

arkadaslar bu soru biraz tuhaf gelebilir ama kusuruma bakmayin , aklima takildi ve kuslarim icin en iyisini en dogrusunu ogrenmeye calisiyorum...

evimizde cicekde bakiyoruz ve gecen gun yanlislikla saksiya dokulan bir miktar kus yemimin ince birer dal olarak topraktan cıktıgını gordum , bir kac tohum daha attım saksıya ve onlarda hemen yeserdiler...

bu sekilde buyuyen yesillikleri kuslara vermekle ilgili yada yemleri hafif suda tutup biraz cimlendirmkle ilgili herhangi bir bilgi var mi ?
Kayýtlý
DoÄŸan Atak
DoÄŸan Atak
Site Yöneticisi
Yeni Üye

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 401

Site
« Yanýtla #1 : Ubat 07, 2005, 04:05:03 ÖS »

hiçde tuhaf bir soru degil

içerik bölümünde mamalar ve yemler başlığı altında filizlendirme yemi diye bir bolum var oraya bakın bu yemi witte molen firmasindan bulabilirsiniz saygilar
Kayýtlý

macintosh and canary is a life style

www.doganofset.net
www.beyaztepelim.com
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #2 : Ubat 07, 2005, 11:30:03 ÖS »

çimlenmiş tohum normale gore 12 kat daha fazla yarar sağlar kuskara.özellikle eş zamanı ben kuşlara çimlenmiş buğday veriyorum.yumurtalarda doluluk oranı yuzde doksanlara cıktı.tavsite ederim
Kayýtlý
fixbixtix
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« Yanýtla #3 : Ubat 08, 2005, 09:04:17 ÖÖ »

cok tesekkur ederim arkadaslar , ilgili bolumden baktim , evde deniycem , bakalim begeneceklermi..
Kayýtlý
laleme
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #4 : Ubat 08, 2005, 10:46:15 ÖÖ »

Arkadaşlar verdiğiniz,vereceğiniz bilgiler için teşekkürler,çok güzel pratik bilgiler çıkıyor,kanarya besiciliğine,yetiştiriciliğine yeni başlayan birisi olarak pratik bilgileri bu sitenin forumlarında yazılmaya başlandı,özellikle macman arkadaşımıza teşekkürler ederim,bütün bilgisini bizlerle paylaşıyor,Kanaryasevgisi.comdaki forumda benim nikim adotepe,burada laleme,kanaryasevgisi.comda malinua ile ilgili pratiklerinizi yazın dedik insanlara herkes aldığı madalyaları,derecelerini yazıyor,yarışmaları yazıyor,paylaşmıyorlar,bilgilerini,korkmayın yazın sizlere rakip olmayız,malinua ile ilgili piyasanızı elinizden almayız,zaten bizim kuş satıp para kazanalım diye yola çıkmadık,ama bakıyorsun adamlara bana rakip olur diye genel bilgi yazmamakta direniyorlar,yazmasınlar,nette bilgi çok,bizler yeni başlayanlar,kendimizi eğitiriz,kimseyi zorlamaya gelmez,silah zoruylada yazdırılamayacağına göre,bu sitenin forumunda pratik faydalı bilgiler çıkmaya ve yazılmaya başlandı,ne güzel,bizleri aydınlatın,unutmayınki amatörleri bilgilendirmedikçe kanaryacılığa yeni başlayanlar bulamadığınız müddetçe bir yerde tıkanıp kalacaksınız,insanlara bilgilerinizi aktarın,şevklendirin,kayarya besleyenler çoğalsın,kanarya işini paraya dökenler,rant peşinde koşanlar,belli,hepsi bu kadar...
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #5 : Ubat 08, 2005, 11:07:17 ÖÖ »

Malinuayla alakalı pratik bilgi bilinmeyen bizlerin bilmesi gereken,besleme,yemleme,vitaminler,mama,eşe atma,yumurta toplama,yavru bakımı v.s bunu gigi ne varsa aklınıza ne gelirse,püf nokta,pratik ne varsa paylaşaım arkadaşlar,
Kayýtlý

Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #6 : Ubat 08, 2005, 10:23:06 ÖS »

arkadaÅŸlar  www.waterslager.org     adresinde  sn.ruhi saruhan  Ä±n tecrübesinden mutlaka yararlanın...
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #7 : Ubat 10, 2005, 09:07:02 ÖS »

Bahsettiğiniz Ruhi Saruhan ile ilgili bilgi alabilirmiyim sizden,hangi ilde ,kendisine nasıl ulaşabiliriz,mail attım ama birde siz sorayım dedim...
Kayýtlý

Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #8 : Ubat 11, 2005, 10:20:04 ÖÖ »

Kendisine mail attım,yazıştık,sizinde alakanıaza teşekkürler..
Kayýtlý

Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #9 : Ubat 20, 2005, 12:37:45 ÖÖ »

bu msj alıntıdır.
"Merhaba ,Arkadaslar,Filizlenme,en kolay ,ve cabuk,benim,yaptigim yöntem,Mühüm olan ,tohumlarin,taze olmasi,ondan sonra,yapcaganiz,miktari nekadar 1.2-3 Cift kanaryaya,2 yemek kasigi tohum bir bardak sicak suya yemlerinüstü,kaplansin,sonra 3-4 saat 40-50 derece, biraz daha Sicak ,aolabilir beklesin .sonra,bir cay süzgecin icine yemler dökülür,büyük bir kap yada bardak taolabilir,süzgec üzerine konur,kapin altina temas etmiyecek sekilde,üzerine cam tabakla yada baska birseyle örtürmeli,ben en gec bir gün sonra,veriyorum,tohumlarin filizlendigini gördügünüz han vere bilirsiniz,2-3mm gecmesin en vitaminli olusu.yemin tazeliginide bu sekilde ögrenmis olursunuz,ne kadar cabuk filizlenirse o kadar taze",yalniz dikkat etmelisiniz sicaklarda,2-3 saat sonra cikarin,cünkü cabuk bozulma küflenme oluyor,sakin tüm gün birakmayin ,iyilik yapacam derken kuslara zarar vermesin, ben su han kuslar4im salmada,disarda kormaya gerek yok.selamlar"
Kayýtlý
Altan Bolelli
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 20

« Yanýtla #10 : Mart 21, 2007, 04:19:57 ÖS »

çimleme yapmak için hangi tohumları kullanacaz? kenevir tohumu; nijer tohumu; haspur tohumu olurmu?
yoksa buğdaymı olacak??
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: