Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: kuÅŸlarımıza verdiÄŸimiz meyveler  (Okunma Sayýsý 1353 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« : Haziran 20, 2005, 12:18:39 ÖÖ »

Slm arkadaslar kuşlarınıza meyve ve sebze olarak neleri veriyorsunuz.Ben sadece marul,elma yı güvenerek verebiliyorum.Eğer kendi kuşlarınıza verdiğiniz meyve ve sebzeler varsa öğrenmek ve bende rahatlıkla vermek istiyorum.Herkese yaksamlar...
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Haziran 20, 2005, 07:45:22 ÖS »

Elma,armut,karalahana,kıvırcık salata,taze incir ve kurusu,ıspanak,roka...
Kayýtlý

Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #2 : Haziran 20, 2005, 10:59:27 ÖS »

ben salatalık da(hıyar) veriyorum...havuç u kuru mamanın içine rendeliyorum...brokoli de veriyordum ama haftada iki kez verdi ve ağır geldi sanırım...
Kayýtlý
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #3 : Haziran 21, 2005, 10:55:04 ÖÖ »

Ben sadece marul veriyorum ama merak ettiğim bişi var bu meyvelerin hangileri ne işe yarıyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar, hangi meyve veya sebzenin neye fazdası olduğunu yazarsa sevinirim...
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #4 : Haziran 21, 2005, 11:10:44 ÖÖ »

VİTAMİN (A) ; Bünyenin gelişmesini, hastalıklara karşı direncini arttırır ve görme hassasiyetini çoğaltır. Havuçta, balıkyağında, yumurtada bol miktarda vardır.

VİTAMİN (B1) ; Bünyenin gelişmesini, sindirim sisteminin normal çalışmasını sağlar ve sinir sistemini düzenler. Bira mayası, yumurta ve bilhassa yulafta bol miktarda bulunur.

VİTAMİN (B12) ; Kansızlığı Önleyici, vücudun hayatiyet,kudret ve devamını sağlayıcı bir vitamindir. Balık unu, süt, karaciğer hülasasından, kanda, sürmüş tohumlar da bulunur.

VİTAMİN (C) ; Bünyenin hastalıklara karşı direncini arttırıcı, kuvvetlendirici bir vitamindir. Yeşilliklerde ve Limon gibi turunçgillerde bulunun.

VİTAMİN (D D0-D1) gıdalardaki kalsiyumu tespit etmek suretiyle vücut iskeletinin gelişip sağlamlaşmasını temin eden. Yumurta teşekkülü için faydalıdır. Balık yağında, tereyağında, sütte, yumurta sarısında bulunur.

VİTAMİN (E) ; Cinsiyet hormonlarına tesir ederek bozuklukları Önler, canlılık, kudret ve üretimi sağlar. Yeşil salata, sürmüş tohumlar ve galeta ununda bulunun.

VİTAMİN (K) ; Kandaki hemoglobin maddesini takviye eder, kansızlığa karşı faydalıdır. Lahanada, ıspanakta, kenevirde bulunur.
Kayýtlý

Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #5 : Haziran 21, 2005, 12:31:55 ÖS »

sn Mehmet özaslana  sordum karpuz veriyorum dedi deneye bilirsin dedi bende denedim karpuz kabugunda kalan karpuzları yiyorlar deneye bilirsiniz...
Kayýtlý
?enol CoÅŸar
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 32

« Yanýtla #6 : Haziran 21, 2005, 04:58:03 ÖS »

ben elma,kayısı havuç ile meyve tabağı yapıyorum onlara
zaman zaman da yeşillik slatası veriyorum yıkanmış ve durulanöış olarak
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr