Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: YAVRULAR VE BABALARI  (Okunma Sayýsý 869 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
?enol CoÅŸar
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 32

« : Haziran 14, 2005, 01:46:24 ÖS »

arkadaşlar maliuna dişim son yumurtayı yapınca erkeği başka dişinin yanına koyarak ayırmıştım fakat 2.dişiyle hiçbir şey olmadı

yavrular 15 günlük olunca babalarını bügün yavruların olduğu kafese bıraktım sizce sakınca yaratımı ve tekrar çiftleşmleri için ne zamanı ve nasıl bir ortam hazırlamam gerekir.
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Haziran 14, 2005, 02:06:03 ÖS »

Malinua yavrularını ben 25 günlük olmadan erkeğini yani babalarını tekrar yanlarına almıyorum,nedenine gelince,dişinin kendisiyle ilgilenmediğini görünce yavruların tüylerini yolarak zarar veriyor,ben bu olayı yaşadım,yavruları ayırdım,tek başlarına mama ve yem yemeye başladıklarında yavruları annenin yanından aldım,babayı tekrar dişinin yanına attım,yuvalıklarınıda aldım,tekrar çiftleşme binme durumunu gördüğümde tekrar yuva ve malzemelerini kafes içine yerleştirdim,birde şu olay oldu,dişi kızgınlaştı,yavrular daha 18 günlüktü,tekrar dişi yuva malzemesi için yavruların tüylerini yolluduğunu gördüm,buda başka bir olaydı,tabiki yavruları yine ayırdım,18 günlükken yanlız yem ve mama yediklerini gözlemledim,ondan sonra yavrularıda ayırmıştım...
Kayýtlý

Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: