Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: tüy dökümü  (Okunma Sayýsý 3618 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« : Mays 13, 2005, 10:02:51 ÖS »

Arkadaslar tüyden cıkıp yeni yeni ötmeye baslayan kuş tekrar tüy dökümüne girdi.Toparlansın diye cok vitamiv damlası falan veriyordum ondan mı oldu acaba ?
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #1 : Mays 15, 2005, 05:10:13 ÖS »

Tüy dökümü stres ile ilgili,fazla vitaminden değildir ancak kuşun stresinin sebebini bulup ortadan kaldırmak daha doğru...Hergün stres için vitaform verebilirsin.Suluğuna buğday tanesi kadar ilave ediyorum.Ben bu tüy dökümünü çok araştırdım.Yerli yabancı pek çok usta yetiştiriciden bilgi aldım.Beslenme,Günışığı süresi,Bulunduğu yer,Isı kısaca kuşun mutsuz olması zamansız tüy değişiminin sebebidir.Erken tüy e girebilir ancak sürekli tüy değiştirme devem ederse kuş ur çıkarmaya başlar....Yani tüy dönmesi olur...Tüy değiştirme durdurulamazsa kuşun her yerinde urlar çıkmaya başlar...Normal tüy değişimi periyodu ise temmuz ayı ile Ekim ayı arasındadır....Bir ay erken yada bir ay geç olması normaldir....Yorkshire larda Zamansız ve çok uzun süren sürekli tüy değişimleri ur çıkarma ve kuşun ölümüne kadar gitmektedir...
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #2 : Mays 15, 2005, 05:32:03 ÖS »

Kuşun suyuna gün aşırı vitaform vericem heralde ur cıkarmaz
Kayýtlý
Serdar Karatepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #3 : Mays 15, 2005, 06:55:25 ÖS »

vitaform un prospectüsünde hergün verilebileceÄŸi yazıyor.Stresi giderdiÄŸini ben tecrübe ettim.İçine sinmiyorsa 2 günde -3 günde  bir ver.
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #4 : Mays 15, 2005, 08:40:32 ÖS »

Niye sinmesin.Siz dediyseniz doğrudur.Yarından itibaren başlıyorum vitaforma
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #5 : Mays 15, 2005, 10:30:16 ÖS »

selam olayı bu kadar vahimleştirmemek lazım. zamansız tüy olayı bende bu sene çok oladu hatta bir tane crest erkeğim girdi tüye ama sunu solemelıyım ur olayı tuy yapısı bozuk kuslarda gorulur.ozellıkle crest york gloster ve norwich kuslarda yanlıs es secımı sonucunda gorulur. zamansız tuye gırdı lusum ur yaparmı demeyın. ayıca witamın cok vermek zararlı bence .hergun yesıllık ve banyo verrırsen kusun hem rahatlamıs hemde kısa zamanda tuyden cıkar.ayrıca filizlenmiş yemde verebilirsin
Kayýtlý
Serdar Karatepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #6 : Mays 15, 2005, 11:01:01 ÖS »

cücü geyve kuş sürekli tüy değiştirmeye devam edince eninde sonunda ur çıkıyor....Yorkshire grup tan 2001 yılında bayağı iyi iri bir erkek york almıştım...Kaloriferler yanınca tüyden bir türlü çıkamadı....ocak-şubat-mart derken 1-2-3 urlar çıkmaya başladı kuşu kurtaramadık...Kuşu Oğuz ERTOP a kadar götürdük...Bana kuşu balkona çıkarmam söylendi ama bu havaların çok soğuk olması yüzünden mümkün olmadı .Sonradan tesadüfen öğrendim ki tavuklarda sıcak stresini önlemek için c vitamini kullanıyorlar....Araştırdım ve kanatlılarda sıcak stresini önlemek için c vitamini kullanılıyormuş....
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #7 : Mays 16, 2005, 11:18:21 ÖS »

selam benım demek ıstedıgım eger kusun tuy yapısı ıyı ıse ur olayının olmayacagı daha dogrusu dogru es secımı. ayrıca vıtamın vermek gerekoıyor tabıkı ama dozajı ıyı ayarlamak gerekıyor.saygılar
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #8 : Haziran 06, 2005, 10:28:43 ÖS »

Tüyden çabuk çıkarmak için sularına safran katabilirsin,
Kayýtlý

Erdinç Değirmencioğlu
Erdinç Değirmencioğlu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« Yanýtla #9 : Ocak 29, 2007, 01:22:52 ÖS »

KU?LARD UR GÖRÜLMESİ KABALAMA TÜYLÜ KU?LARIN E?LE?MESİ SONUCUDUR.YANİ İNCE TÜYLÜ KU?LARLA KALIN TÜYLÜ KU?LAR E?LE?TİRİLİRSE UR OLAYI GÖZÜKMEZ . İKİZ KARDE?İM  DR ÖĞRETİM GRV TA?KIN DEĞİRMENCİOÄžLU VİTAMİN C NİN  KANATLILAR ÜZERİNDE YAPTIÄžI BİR ARA?TIRMASINDA STRESE KAR?I OLUMLU ETKİSİ OLDUÄžUNU İSPATLAMI?TIR 
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: