Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: gursoy  (Okunma Sayýsý 2783 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 11

« : Mays 09, 2005, 04:11:21 ÖS »

arkadaÅŸlar ben yeni baÅŸladım gloster besliyorum 1 çif aldım  5 yumurta yaptı 3 çıkardı  1 , 2 gün yaÅŸadı öldü  hemen arkasından baba ayağını bilmediÄŸim bi ÅŸekilde kırdı  Ã¶ldü, ÅŸuan yavrular 15 günlük artik yemi yerden almaya  baÅŸladılar bu arada diÅŸi tekrar ötmeye baÅŸladı bi erkek aldım  ikiside hazır durumda  ne zaman eÅŸe atmam gerekiyor bilmiyorum erkeÄŸide diÅŸinin yanına atamıyorum çünkü erkek yavruları dövüyor neyapmam gerekiyor yardımcı olabilecek böyle aksilik yaÅŸ*sansür*ış tecrübeli arkadaÅŸlardan yardım bekliyorum.
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Mays 09, 2005, 04:25:13 ÖS »

Yavrular büyüdü tek başlarına yem,mama yemeye başladı ise yavruları ayır başka kafese koy,eşleri tekrar bir araya getir,yuvayı tak,yuva malzemelrini ayarla,yuva içine keçeyi koymadan evvel ilaçla,dişinin hazır olduğunuda gör bu arada,kağıt,iple oynarsa gagasında taşırsa yani onada dikkat et bakalım ne aşamada,dişin yumurtlamaya başlarsa,erkeğinide yanından al,tekrar kızışırsa dişisini rahatsız etmesin ve beklemeye başla...
Kayýtlý

_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #2 : Mays 09, 2005, 04:29:36 ÖS »

Başıma böyle birşey başıma gelmedi ama ne yapman gerektiğini anlatabilirim. Aslında işin fazla zor değil. Tabi herşey anlattığın gibiyse yani dişi ve erkek hazır ve yavrularda kendileri yem yemeye başladıysa. Yavrular bir hafta daha dişinin yanında kalsın (yavruların kendi başının çaresine bakabildiğinden atm emin olmak için) ve daha sonra yavruları ayır, erkeği dişinin yanına koy. Ve yeni yavrulara hazırlan...
Kayýtlý
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #3 : Mays 09, 2005, 04:42:56 ÖS »

arkadalar bu arada yavrular ile yanlış bilgi yazmışım düzeltiyorum 3 yavrudan 1 öldü ikisi ÅŸuan yaşıyor. buarada birkaç bilgi daha almak istiyorum diÅŸim tepeli neden erkek tepeli olmasın ne sakıncası var. vede kanaryalarda yaÄŸlanma nedir, neden olur, olmuÅŸsa ne yapmak gerekir. (erkek tecrübesiz, baÅŸlarısız olma ihtimalı varmı yavru alma iÅŸini riske etmek istemiyorum.) birde (almanyadan ırk getirtmek istiyorum orda arkadaşım var  2 çift getirirsem havaalanında problem çıkarıyolarmı) bu arada erkeÄŸi tepesiz aldım tabi kanarya sitelerinde genelde biri tepesiz olsun dedikleri için teÅŸekkürler
Kayýtlý
Tamer Kubus
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 19

« Yanýtla #4 : Mays 09, 2005, 06:04:29 ÖS »

Yavrular henüz 15 günlükse sakın yavruları ayırma 1 aylık olana kadar bekle. Bu süreçte yavrular kendi başlarının çaresine bakacak hale gelir. Dişi büyük ihtimalle bakar tek başına yavrulara. Erkek ve dişi henüz birbirlerini tanımadığı için erkeği bu süreçte yanına atamazsın. Yavruları ayırdıktan sonra erkek ve dişinin kafeslerini bir süre birbirlerini görecek şekilde yanyana koy. Bu süreçde kuşları izle. Kuşların hazır olduğuna inandığın zaman eşe at. Bu sürede dişi tekrar yumurtlayabilir. Ancak mevcut yavruları yaşatmak için başka çaren yok.

İki tepeli kuş eşe vurulmaz. Çünkü böyle yapıldığı takdirde tepesi kel veya bozuk yavruların olur.

Kanaryalarda yağlanma kuşların aşırı beslenmesinden ve hareketsizliğinden kaynaklanan bir problemdir. Bununla ilgili bilgi ve resimlere http://tamerkubus.sitemynet.com adresinde üretim bölümünde bulabilirsin.

Yurtdışından evrakları tamam olduğu sürece 2 çift kuş getirtmenin problem olacağını sanmıyorum.
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #5 : Mays 10, 2005, 08:24:50 ÖS »

Bence yavrular tam yem yemeye başladıysa ayır.Dişiyide ayrı bir kafese koy 5--6 gün dinlendir sonra erkeği görecek şekilde bir yere koy ikiside birbirine ısındığında at.
Kayýtlý
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #6 : Mays 11, 2005, 11:53:20 ÖÖ »

arkadaşlar bugün yavruları anneden ayırdım yavrular yem yemeye başladılar suyuda içiyolar dişi sürekli yuvayı yapıyor bide dikkat ettim galiba anne yavrulardan rahatsız oluyor yavruların tuylerini koparıp yuvaya koyuyor. arkadaşlar yanlız benim erkek kontrol ettim altı iyice tüylenmiş eşe atmam doğru olurmu acaba, gerçi şuan erkeği dişinin yanına attım dişiyi kovalıyo ama bundan sonra ne olacak fikri olan varmı (arkadaşlar kanaryayı 2 ay oldu besliyorum lütfen acemiliğimi hoşgörün ama iddalıyım çok yakında tam bir kanarya hastası olabilirim ayrıca seneye inşallah 10 çif almayı düşünüyorum. bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #7 : Mays 11, 2005, 12:35:49 ÖS »

Arkadasım kafese yuva kılı veya tüy gibi birseyler koymadıysan  anne yavruların tüyünden yuva yapıcaktır.ErkeÄŸin kızgınsa at bence dönem bitmeden  onlar kafesete anlaşır   :lol:
Kayýtlý
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #8 : Mays 11, 2005, 02:19:54 ÖS »

ARKADA?LAR Bİ?EY DAHA ÖĞRENMEK İSTİYORUM ÇİFLE?ME DÖNEMİNDE 5 YUMURTA YAPINCAYA KADAR ÇİFLE?İRLERMİ ÇİFLE?MEZSE YUMURTALAR BO?MU ÇIKAR
Kayýtlý
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #9 : Mays 11, 2005, 02:58:45 ÖS »

Sorunu biraz daha açıklarmısın? Bir seferde 5 yumurtamı diyorsun yoksa 5 ağız mı diyorsun?
Kayýtlý
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #10 : Mays 11, 2005, 03:13:23 ÖS »

5 YUMURTA DEDİĞİM KULUCKAYA YATTIĞI YUMURTA SAYISI, YA KARDE?İM KUSURA BAKMA ÇOK YENİYİM İNAN AĞIZ NE ONUDA BİLMİYORUM. ?İMDİ BU YAZIYI OKUYANLAR DALGA GEÇER DURUR ARTIK ,
Kayýtlý
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #11 : Mays 11, 2005, 03:36:48 ÖS »

Yeni olduğun için kimse seninle dalga geçmez, bunu dert etme.

5 yumurta çıkıncaya kadar çiftleşirlermi demişsin, ben bunu anlayamadım açıkcası, tamam 5 yumurtadan bahsediyorsunda ama sorun biraz garip.

Ben aladığım kadarıyla açıklayayım. Kuşlar son yumurta çıkıncaya kadar çiftleşmezler. Asıl çiftleşme bittikten sonra yumurtlama başlar. Çünkü yumurta kabukla kapanacağı için, yumurta oluştuktran sonraki çiftleşmenin bir faydası olmaz. 5 yumurta dişiye kalmış bir şeydir. 3 tanede yumurtlaya bilir, 5 tanede.

Senin sorunun cevabı bu mu bilmiyorum. eğer bu değilse, sorunu biraz daha açıklayarak yazarsan yardımcı oluruz...
Kayýtlý
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #12 : Mays 11, 2005, 04:11:44 ÖS »

BENİM SORUNUM KIZI?MA DÖNEMİNDE ERKEK BİKAÇ HAMLE YAPTI BİRİSİNDE SADECE OLDUĞUNU GÖRDÜM DİĞERLERİ BA?ARISIZ (BUARADA ERKEK TECRÜBESİZ)
Bİ KEZ BA?ARI OLMU? İSE  BİLE YUMURTALARIN HEPSİ DÖLLENİYOMU  YANI (Dİ?İNİN YUMURTALIÄžI KAÇ YUMURTA YAPICAKSA TEK SEFERDE DÖLLENİYORMU )
 :?:
Kayýtlý
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #13 : Mays 11, 2005, 05:06:05 ÖS »

Eğer sen bir kere çiftleştiklerini gördüysen, o iş tamamdır. Smiley Yani sen görmedende olmuştur. Ama 1 kerede olsa 10 kerede olsa yumurtaların hepsinin dolu olacağının garentisi yoktur. Ama eğer çifteştielrse, büyük bir ihtimal yavru alırsın...
Kayýtlý
gursoy
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #14 : Mays 11, 2005, 05:55:55 ÖS »

SENSİNİ TE?EKKÜRLER BU İYİ BİR HABERDİ
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: