Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1] 2   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: yanliÅŸ ilaç ve zehirlenmeler  (Okunma Sayýsý 3843 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« : Mays 08, 2005, 10:38:27 ÖS »

selam derneğimiz üyelerinden biri bitlerle mücadele için bir ilaç almıs ama kullanım sonrası 13 tane anne baba ve 20 tane yavrusu olmus.lutfen ılaclarla ılgılı olarak dıkkat edelım.ayrıca zehırlenmeler sonrası sarımsaklı yogurt ıyı gelıyor kuları bu sayede kurtardık
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Mays 08, 2005, 10:42:38 ÖS »

Cucugeyve slmlar,kullanılan ilaç hangisi acaba,bilgin varmı,ÅŸu enseye damlatılanlardan dolayı bu sıralar telef çok var,dozaj ayarlanaıyorsa fazla damlatılmalarda sakt oluyor,bir arkadaÅŸtan duydum,malinuasına  damlayı fazla kaçırmış,ve felç oldu dedi,bir bacağının üstüne basamıyor gibi....
Kayýtlý

Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #2 : Mays 08, 2005, 10:43:22 ÖS »

ilaç ın ismi varmı bizde kullanmayalım...
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #3 : Mays 08, 2005, 10:46:45 ÖS »

vilmectin diye bir ilaç,yanlış hatırlamıyorsam,hatta insulin iğnesiyle çekip,enseye uyguladım dedi,tekrar sorayım,
Kayýtlý

Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #4 : Mays 08, 2005, 11:07:01 ÖS »

selam ılac buyuk hayvanlar ıcınmıs sonrada n farkedılmıs tabı ıs ısten gectıkten sonra
Kayýtlý
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #5 : Mays 09, 2005, 07:55:57 ÖÖ »

Nekadar kötü  birÅŸey. Sad Okadar kanarya, öldü. Sad

Bizimle bunu paylaştığın için teşekkür ederim. Bizleride belki büyük bir faciadan kurtardınız. Ama ölen okadar fazla kuşa üzüldüm. Sad
Kayýtlý
kanaryasever
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 15

« Yanýtla #6 : Mays 09, 2005, 09:22:04 ÖÖ »

Zehirlenen kuÅŸa sarımsaklı yoÄŸurdu nasıl yediriyorsunuz  :?: ilginç doÄŸrusu ilk defa duyuyorum ÅŸunu bir açıklarsanız çok iyi olur.Hem zehirlenen kuÅŸları nasıl adam ediyorsunuz bu da ilginç
Kayýtlý
kanaryasever
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #7 : Mays 09, 2005, 09:26:15 ÖÖ »

Zehirlenme olaylarında insan ve köpeklere sarımsaklı yoÄŸurt yedirirler iyi gelir bir gün kapalı odada vernik atarken çarpmış olsa gerek yoÄŸut yedirmiÅŸlerdi bana kuÅŸlara nasıl yediriyorsunuz kaşıkla mı  :lol:  :lol:  :lol:
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #8 : Mays 09, 2005, 10:09:44 ÖÖ »

Ertan hocam sizne kullanıyorsunuz,ne tavsiye edersiniz,uygulama şekliniz nasıl,dozajını fazla kaçırınca kanaryalarda ölümler başladı,şu enseye damlatılandan mesela,büyük baş hayvanlara uygulanan ilaçları kullanıyorlar,sizler gibi profesyonel üretimcileri,geniş kümesleri olanlar ne tavsiye eder...
Kayýtlý

Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #9 : Mays 09, 2005, 10:52:08 ÖÖ »

İlaç kulanımından kaynaklanan telefler bende olmadı,yanlış anlaşılmasın,ortada çok olan var,ben de daha bit yok,daha tanışmadım,bitçiklerle,bekleriz tabi,opigal 5,avisprey kullanıyorum ben,çok değişik olanlar var,sularının içine katılan var,mesela,tabi,büyük çapta kümes,ve üretimciler daha değişiklerini kullanıyor diye biliyorum...
Kayýtlý

kanaryasever
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #10 : Mays 09, 2005, 11:08:30 ÖÖ »

Adnan cım lanet bitleri önlemede ben sahsen oral yolla ve de enseye damlatılan ilaçları kullanmıyorum.etkisi var mı yok mu bu da muamma

Bitlerin üreme ayları OCAK VE ?UBAT bu aylarda önlemini aldın aldın almadın heleki ev de bakıyorsun bit hücümüna uğrarsın.İnsallah başına gelmez.Çok berbat bir olaydır kollarına yüzüne saldırır bitler seni de kaşındırır.uyuz eder adamı kuşlar ne etsin onlarıda mahvediyor. :twisted:

Ben  2 metrelik geniÅŸ salmalarımda tabandaki kuma gaz yağı sürerim kuÅŸlar rahatsız olmuyor kokusundan ama bitler inan hiç sevmiyor bu kokuyu.

Kafes de taban da gazete yerine hamur kağıt kullanmalısın.Bazıları talaş kullanır talaşın üzerine yine opical ve de sinek savar sıkabilirsin evinde sakına gaz yağını deneme çok pis kokar seni evden atarlar bu sefer. Smiley

Allaha şükür NAZAR DEÄžMESİN ama hep bunları kullandım bu sorunuda çok aza indirdim .Bu bit hucumu denen olay herkesin başına gelmiÅŸtir.Her sene İzmit e giderim orada arkadaÅŸlarım var ve de yarışmalarda bir sürü yetiÅŸtirici ile konuÅŸurum fikir alışveriÅŸi yaparız inan herkes çok deÄŸiÅŸik metotlar bulmuÅŸlar onlara da saygı duyuyorum insan başına bir musubet gelmeyince bu tür çözüm yolları  bulamıyor ne yazık.

Kümes ve de kafeslerinizi bol bol havalandırın kötü hava kuşların üretimde zorluklar yaşattığı gibi dış parazitlerde davetiye çıkarır kuşlarınız üşüyecek diye korkmayın ama cereyanda bırakmamalısınız tabi.

Sıvı ilaçlar  kuÅŸların karaciÄŸerini mahvetmek den baÅŸka bir iÅŸe yaramıyor Antibiyotik bile verilirken özellikle taylan 1 hafta boyunca verilmeli bu süreç de iyileÅŸme görülmez ise kesinlikle kesilmeli ve kuÅŸa çok zengin aparat ve mamalar sunulmalıdır.

Folluklarda  OPİCAL 5 in ve de kokusuz sinek savarın faydasını çok gördüm sıvı olarak tüketilen ve de kuÅŸların ensesine sürülen bu ilaçlar görüyorsunuz nelere mal oluyor---Hala ÅŸu sarımsaklı yoÄŸurdu çok merak ediyorum uygulama ÅŸekli nasıl ACABA ----- Huh??

Bir de unutmaman gerekli tek şey temizlik adnan temiz olmayan kümes ve kafesler bite davetiye çıkarır.Sen kafeslerinin her birine naftalin as hem güzel koksun hem de bu parazitlerden bir nebze de olsun kurtulursun.

Biti kesemezsiniz ama üremesini engelleyebiliyorsunuz bu metotlarla.

İri kuş besleyen ler ufak banyoluk kullanmasınlar ve de her gün banyoları hele bu mevsimde asılı dursun .küçük banyoluklarda yıkanan iri kuşlar üzerindeki pisliklerden kesinlikle arınamazlar.Boşuna küçük banyoluk asmayın.

Ayrıca seni kutlarım çok hırslısın cıbır cıbır yavrular almışsın kısa zamanda  Ã§ok güzel mesafe kaydettin bravo demek geliyor içimden

ertan açıkgöz
www.kanaryasevgisi.com
www.kanaryasever.com
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #11 : Mays 09, 2005, 12:26:51 ÖS »

Ertan Hocam verdiğin bilgi ve detaylar için teşekkürler,sizler gibi profesyonel kanarya üretimcileri ve geniş kümes sahipleriden,bu işlere senelerini vermiş sizler gibi ustadların tecrübeleri bizler için çok önemli,her yazdığınız cevap,soru,yorumlar,altın değerinde bilgiler aslında,tabi okuyup anlayana,evet Ertan hocam üretim sezonu devam ediyor,yumurtalar dolu,çıkan yavrular büyüdüler,uygulanan sistem,bakım,besleme,iyi olursa sonuçlarda iyi oluyor,tavsiyen üzerine karalahanayı bol verdim,vermeye devam ediyorum,birinci ağızlarda doluluk oranı iyi idi,2.cilere başladık,beklemedeyiz,teşekkürler...
Kayýtlý

_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #12 : Mays 09, 2005, 12:55:46 ÖS »

[b:81ceac2e67]RİN[/b:81ceac2e67] adlı bir ilaç var. Bunu hiç duydunuzmu bilmiyorum. Ben her sene kuşların kanatlarının altına bu ilaçtan döküyorum ve bu bitlerden tamamen kurtuluyorum. Allaha şükür şimdiye kadar bitlerle hiç bir derdim olmadı. Sanırım bu [b:81ceac2e67]RİN[/b:81ceac2e67] çok faydalı. Sizlerle paylaşayım dedim...
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #13 : Mays 09, 2005, 10:48:36 ÖS »

selam saolun arkadslar
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #14 : Mays 15, 2005, 05:51:52 ÖS »

Slm.Gecen günlerde arkadas kuşa sanasol isiminde insanlar için kullanılan bir vitamini kuşa verdiğini gördüm iyi geliyor heralde diye bende damlatmaya başladım 3 gün e bir suyuna yarım cay kasığı damlatmaya basladım kuş 1 hafta sonra tüylerini döktü.Kurtatdım ama ölmedi
Kayýtlý
Sayfa: [1] 2   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: