Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: DiÅŸi tek başına yavrulara bakabilir mi?  (Okunma Sayýsý 1540 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« : Mays 08, 2005, 09:59:56 ÖÖ »

Eğer olurda, bir şekilde erkek ölürse, dişi yavrularını tek başına büyütebilir mi?
Kayýtlý
İsmail Demir
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 39

« Yanýtla #1 : Mays 08, 2005, 10:48:50 ÖÖ »

Tek dişi iyi bir anne ise bakar. Çoğu üreticiler erkeği dişi yumurtladıktan sonra başka dişinin yanına koyar.
Kayýtlý

Harz Roller  - İst. Serinofil DerneÄŸi No: 128
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #2 : Mays 08, 2005, 11:06:40 ÖÖ »

Dişi iyi nitelikliyse bakar,bendeki malinua dişisi tek başına 5 yavruya baktı,yanlarında babalarıda yani erkekte yoktu,5 adet yavru 20 günlük oluncada erkeğini tekrar yanlarına aldım,dişi bu sefer hem yavrulara baktı,ikinci defayuvayı ördü ve tekrar 5 yumurta daha yaptı,şimdi yumurtaların üstünde yatıyor,dişi tecrübeli ise iyi ise bakıyor arkadaşlar,dişi şu an tek,yavrular ayrı yerde,yemlerini yemeye ve başlarının çaresine bakıyorlar,dişi bulmak çok önemli,yaru bakmayan dişiyi hemen üretim dışı bırakırım...
Kayýtlý

Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #3 : Mays 08, 2005, 11:54:14 ÖÖ »

Slm.Biz burada diÅŸi yumurtladıktan sonda denedik arkadasta york vardı cift.DiÅŸi yumurtladıktan sonra ayırdık  diÅŸi yavruların sadece 2 sine yetiÅŸibildi diÄŸer kuslarda denemedik .
Kayýtlý
kanaryasever
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 15

« Yanýtla #4 : Mays 09, 2005, 09:58:23 ÖÖ »

DiÅŸi tek başına yavru bakar bakmaz ben çoÄŸunlukla yorkları flor diÅŸiler ile malinua bakıcılara baktırırım siz de deneyin görün denemesi bedava  Cool yanlız flor diÅŸi leri adam etmek te öyle kolay deÄŸildir iÅŸte burda tabandan doÄŸa kuÅŸcusu olmanız gereklidir yani bunlarla ilgili belli bilgi ve birikime ihtiyacınız vardır.

Ayrıca önceden bir sürü kendi ürettiÄŸim diÅŸi saka melezlerim vardı bunları burdaki dernek arkadaÅŸlarına ve de izmit teki arkadaÅŸlara dağıttım çok memnun kalmışlar  :lol: ki bu sene yüzleri benim sayem de gülüyor.Glosterlerin bazısı  tam anlamıyla baÅŸ belası kuÅŸlardır bir anda yavrudan kalkar bakmaz huysuzluk eder dengesizlik geçirir sizleri üzer  Sad  Sad onun için siz siz olun bakıcısız bu yola çıkmayın tabi ki iri kuÅŸ besleyenler için söylüyorum onlara iri kuÅŸlarınıza nasıl bakıyorsanız öyle bakın onlar sizler için çok deÄŸerli olmalıdır.

ERTAN AÇIKGÖZ
www.kanaryasever.com Cheesy
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #5 : Mays 09, 2005, 03:49:35 ÖS »

Ben kendim bir dönemde daha fazla yavru almak için dişi yavruladıktan sonra ayırmam bana bir dönemde 4 yavru bile yeter.Sadece denedik ama basarısız olduk :lol:
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: