Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

1.132 Mesaj 235 Konu- Gönderen: 4.853 Üye - Son üye: Engicubbuinee
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: dişi kanarya 1 aydır yumurtasını çıkartamadı  (Okunma Sayısı 1286 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

« : Mayıs 07, 2005, 10:27:06 pm »

Veteriner Gökhan ARSLAN ne yapıp edip yumurtayı çıkarmamı ,aksi halde dişinin öleceğini söyledi...Başına gelen arkadaşlardan öneri bekliyorum...
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2005, 11:39:59 pm »

selam ben buhar banyosuna tuttuyorum kus bır gun ıcınde yumurtluyor
İrfan Volkan Aladağ
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2005, 12:05:51 am »

Senin olayın biraz farklı sanırım, yani bir aydır yumurtlamayan kanarya, ölecek olsa çoktan ölürdü. Seninkinin hiç yumurtlamaya niyeti yok bence. Benimde başıma böyle birşey geldi. Dişi sürekli basıyordu ama yumurtlamıyordu uzun süre bekledim ve dişiyi ayırdım.

Ama eğer dişinin içinde yumurta var diye düşünüyorsan, yumurtanın çıkabilmesi için, kuşa zarar vermeden o bölgeye yağ sürebilirsin. Ben böyle bir yöntem biliyorum...

Bu arada Buhar Banyosu nedir açıklayabilir misiniz?

Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2005, 07:37:14 pm »

cüneyt geyve bey buhar banyosunu nasıl yapabilirim...Çaydanlığa kaynar su koyup kuşu üstüne mi getireyim...
kanaryasever
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2005, 09:14:04 am »

Yumurtlama zorluğu temmuz yavrularının erken eşe atılması ile baş gösteren kuşa ızdırap veren yumurta çıkmadığı zaman da ölümle sonuçlanabiliyor.

Ağızdan fındık yağı akıtma ve de kuşun anüs bölgesini buhara tutma gibi tedaviler bazen sonuç vermez kuşun anüsüne sıkışmış yumurtayı enjektörle anüsten içeri girip içerdeki akı kırmadan çekmelisin yanlız bu işlem sırasında önceden enjektörün ucundaki iğneyi çıkar ve sırıngayla anüse fındık yağı püskürt sonra iğneyi tak şayet bu işlemi titizlikle uygularsan dişini  kurtarabilirsin.Yumurta içindeki akı aldığın takdirde yumurta kendiliğinden düşecektir.

ertan açıkgöz
www.kanaryasever.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: