Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Beyaztepelim ForumlarýKANARYANIZ HAKKINDA GENEL BİLGİLERKanarya HastalıklarıdiÅŸi kanarya 1 aydır yumurtasını çıkartamadı
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: diÅŸi kanarya 1 aydır yumurtasını çıkartamadı  (Okunma Sayýsý 2300 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« : Mays 07, 2005, 10:27:06 ÖS »

Veteriner Gökhan ARSLAN ne yapıp edip yumurtayı çıkarmamı ,aksi halde dişinin öleceğini söyledi...Başına gelen arkadaşlardan öneri bekliyorum...
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #1 : Mays 07, 2005, 11:39:59 ÖS »

selam ben buhar banyosuna tuttuyorum kus bır gun ıcınde yumurtluyor
Kayýtlý
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #2 : Mays 08, 2005, 12:05:51 ÖÖ »

Senin olayın biraz farklı sanırım, yani bir aydır yumurtlamayan kanarya, ölecek olsa çoktan ölürdü. Seninkinin hiç yumurtlamaya niyeti yok bence. Benimde başıma böyle birşey geldi. Dişi sürekli basıyordu ama yumurtlamıyordu uzun süre bekledim ve dişiyi ayırdım.

Ama eğer dişinin içinde yumurta var diye düşünüyorsan, yumurtanın çıkabilmesi için, kuşa zarar vermeden o bölgeye yağ sürebilirsin. Ben böyle bir yöntem biliyorum...

Bu arada Buhar Banyosu nedir açıklayabilir misiniz?
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #3 : Mays 08, 2005, 07:37:14 ÖS »

cüneyt geyve bey buhar banyosunu nasıl yapabilirim...Çaydanlığa kaynar su koyup kuşu üstüne mi getireyim...
Kayýtlý
kanaryasever
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 15

« Yanýtla #4 : Mays 09, 2005, 09:14:04 ÖÖ »

Yumurtlama zorluğu temmuz yavrularının erken eşe atılması ile baş gösteren kuşa ızdırap veren yumurta çıkmadığı zaman da ölümle sonuçlanabiliyor.

Ağızdan fındık yağı akıtma ve de kuÅŸun anüs bölgesini buhara tutma gibi tedaviler bazen sonuç vermez kuÅŸun anüsüne sıkışmış yumurtayı enjektörle anüsten içeri girip içerdeki akı kırmadan çekmelisin yanlız bu iÅŸlem sırasında önceden enjektörün ucundaki iÄŸneyi çıkar ve sırıngayla anüse fındık yağı püskürt sonra iÄŸneyi tak ÅŸayet bu iÅŸlemi titizlikle uygularsan diÅŸini  kurtarabilirsin.Yumurta içindeki akı aldığın takdirde yumurta kendiliÄŸinden düşecektir.

ertan açıkgöz
www.kanaryasever.com
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: