Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: roller arıyorum..!!!  (Okunma Sayýsý 5424 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bin907
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 6

« : Ocak 28, 2005, 12:54:12 ÖS »

bende çok güzel öten bir yeşil kanarya var Tüm site dinliyor nagmelerini ama ben cins kanaryada yetiştirmek istiyorum MALINUA çok var atrafımda ama o da o kadar narin ötüyor ki benim kanaryamın sesinden dolayı yetiştiriciler MALINUA ların susacagını söyledi benim kanaryamdan MALINUA için wazgeçemem ayrı bir odada açamam o yüzden ROLLER yetiştirmek istiyorum ama ROLLER satan bir yetiştirici bulamadım fiyat uygun olursa hemen bir çift almak isterim ..... tanıdıgı olan yada üyelerden ROLLER yetiştiren warsa lütfen mesaja cewap versin....

İyi günler......
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #1 : Ocak 28, 2005, 08:48:07 ÖS »

bin907 selamlar...geçen sene bende bülbül ötümlü yeÅŸil bir kanarya almıştım...sonra kadıköyde İSTANBUL SERİNOFİL DERNEĞİ mezat salonundan çok güzel bir roller diÅŸi aldım hemde 20 milyona...Hemen çiftleÅŸtiler...6 tane yavru aldım...yavrular 4 aylarını doldurunca ders yapmaya baÅŸladılar...daha sonra biraz da ötmeye baÅŸlayınca evde kuÅŸ sesinden oturulamaz hale geldi...baba  ve 3 yavru erkekti + bir de erkek yorkshire vardı....eminim karşı daire ve alt kat çok rahatsızdı...hemen yavruları kadıköy de mezatta sattım...1 ay oluyor...mezata biraz geç gittiÄŸim için kuÅŸlarımı ucuz bir fiyata verdim...ancak bedava ya bile verecek hale gelmiÅŸtim....Ötüş kanaryası alırken çevreden gelebilecek tepkiye dikkat etmek gerekiyor...Hele 2.-3. erkek kuÅŸu alırken....
Kayýtlý
Bin907
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #2 : Ubat 04, 2005, 11:26:24 ÖÖ »

her iki mesajıda dikkate alacagım tşk. ederim
Kayýtlý
İsmail Demir
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 39

« Yanýtla #3 : Ubat 04, 2005, 07:54:11 ÖS »

hevesini kırmak istemem ama bende roller diye dernekten kuÅŸ aldım ama sonradan gelen roller ile karşılaÅŸtırdığımda hiç alakası olmadığını anladım Smiley  Birde roller rahatsız etmez. Sesi üstkata yada altkata kadar gitmez Smiley  Orjinal roller bağırarak ötmez kısık sesle öter.
Kayýtlý

Harz Roller  - İst. Serinofil DerneÄŸi No: 128
Bin907
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #4 : Ubat 06, 2005, 12:12:05 ÖÖ »

ERCAN beyden aldıgın ROLLER orjinalmi
onu aramadım ama sen aldıgın kanaryadan memnun isen arayıp konuşmak isterim
Kayýtlý
Erdinç Değirmencioğlu
Erdinç Değirmencioğlu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« Yanýtla #5 : Ocak 24, 2007, 09:51:46 ÖÖ »

slm ben harz kanaryası yetiştiriyor ve satıyorum . Damızlıklarım orjinal olup alman bileziklidir. işallah bu sene bol üretip isteyenlere yardımcı olabilirim.
Kayýtlý
bora bahçekuşu
Ziyaretçi
« Yanýtla #6 : Ubat 05, 2007, 12:22:54 ÖÖ »

Arkadaşlar ben şu an malinua besleyip üretiyorum.Fakat tüm kanarya cinslerine karşıda merakım var ve besledim.Yukarda yazılanları okuyorum da arkadaş roller besledini ve çok bağırarak öttüğünü sölüyor.Diğer bi arkadaş roller bağırmaz diyor.Başka bi arkadaşta harzer dan bahsediyor.Lütfen bağışlayın harzer mi?roller mi? harz rollermi ilgili arkadaşlar bu konudada bilgi verirlerse faydalı olacağını düşünüyorum.Birde her gördüğümüz kırmızı kuş roller midir.
Bora Bahçekuşu 34-164
« Son Düzenleme: Ubat 05, 2007, 12:24:46 ÖÖ Gönderen: bora bahçekuÅŸu » Kayýtlý
Erdinç Değirmencioğlu
Erdinç Değirmencioğlu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« Yanýtla #7 : Ubat 23, 2007, 08:34:38 ÖÖ »

ROLER KANARYASI ALMANYANIN HARZ BÖLGESİNDEN BÜTÜN DÜNYAYA YAYILDIĞI İÇİN HARZ KANARYASI DA DENİR BU BÖLGE DAĞLIK OLDUĞU İÇİN İKLİMİ KANARYA YETİ?TİRMEYE MÜSAİDDİR ALMANLAR YÜZYILLARDIR BU KANARYA IRKINI AMERİKA OLMAK ÜZERE ÇE?İTLİ ÜLKELERE İHRACAT ETMİ?TİR. HARZ KANARYASI NIN İLK ATALARI YE?İLDİ GENELDE PARÇALI RENKTE OLUR SON ZAMANLARDA BEYAZ RENKLİSİDE YETİ?TİRİLMİ?TİR. AYRICA HARZ KANARYASININ TEPELİ CİNSLERİDE YETİ?TİRİLMİ?TİR.BOĞAZ YAPISI ÇOK FARKLI OLAN HARZ KANARYASI AĞZI KAPALI ÖTER ÖTÜ?ÜNÜ UZATARAK YAPAR SESİ DERİNDEN BİR MAĞARAKİ SES YANKILANMASINA BENZER ÖZELLİKLE HOHLROLE KNOR HOHLKİNG SESLERİ HARZ KANARYASINDA ARANMALIDIR ÖTERKEN BA?INI HEP DİK TUTAR DİĞER KU?LARIN ÖTÜ?ÜNÜ ASLA TAKLİT ETMEZ GIRTLAK YAPISI SANAT GÜNE?İ ZEKİ MÜREN GİBİDİR GENELDE TÜRK SANAT MÜZİÜİ OPERA SEVENLER HARZ KANARYASINDAN BÜYÜK ZEVK ALIR HARZIN ÖTÜ?Ü YAVA? TAN ORTA GÜRLÜĞE KADAR ÇIKAR . DİĞER ÖTÜ? KANARYA IRKLARI MALİNAVA VE TRİMBODA KADAR SERT ÖTMEZ ÖTÜ? KANRYA IRKLARINDAN EN SERT ÖTEN TRİOMBODA IRKIDIR.
Kayýtlý
bora bahçekuşu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 18

« Yanýtla #8 : Ubat 24, 2007, 12:37:31 ÖÖ »

Erdinç arkadaşım bilgin için teşekkür ederim ama piyasada hala bunları karıştıran lar var.Harz la roller yukarıdaki yazıda da gördüğümüz gibi karışmış vaziyette roller farklı bi ırk gibi gösteriliyor o yüzden değinmek istedim.
Bora Bahçekuşu 34-164
Kayýtlý
mehmetservi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #9 : Mart 31, 2007, 02:49:41 ÖS »

roller=edel roller=cermen=harz=harzer roller=harzer,adları ile tanınan kuşlar belirli genetik ötüm özelliği olan,internasyonal alanda HARZER olarak adlandırılan,ve C.O.M tarafından IRK olarak tanınmış 3 ötüm kanarya ırkından ( harzer/malinua/timbrado) birisidir.

TÜR ve IRK kavramları ayrı şeylerdir.Tür, aynı kalıtsal yapıya sahip olan ırklardan oluşur,ve aynı ırkın türleri arasında yapılan çiftleştirmelerden ait oldukları ırkın genetik özelliklerini taşıyan yeni nesiller,ve ayrı ırklar arasında yapılan çiftleştirmelerden melezler alınır.

Ses oktavları en geniş olan ötüm kanaryaları sırası ile 1)timbrado 2)malinua 3)harzer lardır.

Bazı malinualarda seslerin harzer gibi, sizin değiminizle daha bas olması,bazılarının daha yavaş bazılarının daha süratli ötmesi geldikleri soyların genetik ötüm özelliklerine bağlıdır.

Bas,bariton,tenor partisyonu kavramlarını biraz tahmin edebilsemde,tanımıyorum.Kaset veya cd ile çaldığınız seslerin devresini düşürmeniz,ötüşü yavaşlatmanız yavru erkeklerin ses tellerine zarar vermez, ama kaset ve cd ile verilen eğitim tartışılır.

Kanarya orgu ile kanaryalara ders veren,ve sizin gibi muzikle uğraşan alman uyruklu Mossmann isimli bir kanaryaseverle 8 yıl önce tanışma fırsatı buldum,Mossmann a ilk olarak ,neden kanaryalarınıza eğitici,ve öğretici hatasız bir kuş yerine, org ile eğitim veriyorsunuz sorusunu sordum ,verdiği cevap ise,'' Uzun yıllar deneyimlerim,ve tesbitlerime göre kanaryalar org ile çalınan kanarya seslerini daha iyi algılamakta,seslerin oktavları org ile istenilen genişlikte çıkartılabilmekte, çok uzun yıllar sürdürülmesi,ve her yıl yeni nesilde uygulanması gereken bu metod ile, kanarya orgu sesleri kalitesinde kuşlar yetiştirmek istiyorum,bu çalışma bir denemedir,çalışmalarımın karşılığını alacağımdan ümitliyim,ama emin değilim,zamanla göreceğiz''
ÅŸeklinde olmuÅŸtu.

M.Ali KARAİPEK

[/img]http://img133.imageshack.us/img133/1288/sarharznx3.gif
Kayýtlý

Esk. Kan. Sev. Yet. Der.
EskiÅŸehirli 26/115
salih
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 8

« Yanýtla #10 : Mays 29, 2007, 11:09:03 ÖÖ »

bendede tepeli harz (dişi)war eğer uygun fiyata satan warsa bi tane erkekde ben alırım.
Kayýtlý
kuscuonur_09
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #11 : Mart 24, 2009, 09:10:06 ÖS »

kardeÅŸ ben aydın nazilliden kanaryacıcelal 60 yaşındayım her tür kanarya besliyorum 1 çift ÅŸimdilk satılıkta roller var kırmızı eÅŸli olup geçen sene yavrusunu aldım güzel kuÅŸlar olacak fiyat 200tl olur fiyatta indirim yaparız kuÅŸlar nazillide tek msn konuÅŸabliriz kuscuonur_09@hotmail.com  bu oÄŸlumun msn  konuÅŸalım bekliyorum kuÅŸlar mayer.....
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: