Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: zamansız tüy dükümü  (Okunma Sayýsý 2295 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« : Nisan 24, 2005, 12:01:22 ÖS »

Zamansız tüy dökümüne giren kuş normal tüy dökümü zamanında tüyünü bir daha değiştirirmi yok sa diğer kuşlar tüy değiştirirken ötermi?
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #1 : Nisan 24, 2005, 04:04:02 ÖS »

bu olay kuÅŸunuzun muhtemelen  stres içerisinde olduÄŸunu gösterir...bir sıkıntısı mutlaka var...eÄŸer bu sorunu çözemezseniz,tüy deÄŸiÅŸtirmeye devam eder...halbuki bu dönem onun en iÅŸtahlı ve istekli olduÄŸu bir dönem olmalıydı...Mesela yerini beÄŸenmiyordur....mesela ortamın ısısı çok fazla geliyordur   yada beslenmesi ağır geliyordur...
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #2 : Nisan 24, 2005, 07:36:35 ÖS »

Yerini beÄŸenmemesi olamaz  2 kez falan beÄŸenmiyormu diye deÄŸiÅŸtirdim sıcaklık etkileye bilir alanyada yaÅŸadığım için  1 veya 2 hafta içinde cıkarsa diÄŸer kuÅŸlar normal zamanda tüye girdiÄŸin de ötermi yoksa yinemi deÄŸiÅŸtirir.?
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #3 : Nisan 24, 2005, 08:16:25 ÖS »

bu tüy deÄŸiÅŸtirme hadisesi öyle bir iki haftada bitmez...tüy atma dursada kuÅŸun bünyesinde  toparlanma uzun sürebilir....benim geçen sene çok verim aldığım bir diÅŸi 2 ay önce hafif tüy atmaya baÅŸladı ne yaptımsa olmadı hala tüy atıyor...erkeÄŸi yanında ama asla yuvalığa girmiyor...
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #4 : Nisan 24, 2005, 08:41:14 ÖS »

Bakalım bizim kuÅŸun hergün vitaminini mamasını yeÅŸilliÄŸini veriyorum iÅŸallah cabuk toparlar.Gecen sene konyadan gelen bir kuÅŸ vardı 100 milyona almıştım  yine böyle tüye girdi zamansız aldığımın yarı fiyatına sattım.?imdi o kuÅŸ ortalığı inletiyor evin karsısındaki bir arkadas almıstı.
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #5 : Nisan 25, 2005, 10:27:07 ÖS »

bu durum ince tüy denilen birşey.kusa bıraz kuvvetlı bakarsan toparlar
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #6 : Nisan 26, 2005, 10:09:48 ÖS »

Allah kısmet ederse  hersey olur ben hergün vitaminini mamasını deÄŸiÅŸtiriyorum kısmet bakalım Smiley
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #7 : Nisan 30, 2005, 12:12:30 ÖS »

KuÅŸ yavas yavas kendini toparlamaya baÅŸladı yeni ötüm dersi alan kuÅŸlar gibi yavaÅŸ yavaÅŸ ötmeye baslıyor.Darısı sizin başınıza  :lol:
Kayýtlý
?enol CoÅŸar
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 32

« Yanýtla #8 : Mays 02, 2005, 02:54:45 ÖS »

sanırım insanlar gibi kuşlarda yer değişikliği nedeniyle rahatsız olmuş nasıl bizler ev değiştirdiğimizde çevreyi tanıayana kadar kendimizi iyi hissetmezsek kuşlardan alıştıkları ortamdan ayrılınca stres yaşabilir en önemlisi bence kendimize uygun değilde kuşa uygun yer ayarlamak
Kayýtlý
elvis34
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 4

« Yanýtla #9 : Ocak 27, 2006, 11:47:42 ÖÖ »

ZAMANSIZ TÜYE GİREN KANARYALARIMIZA SANDIKLAMA YANİ SİYAH BİR ÖRTÜYLE YEMİNİ SUYUNU YİYİP İÇECEK ?EKİLDE SİYAH BİR ÖRTÜYLE SARIP I?IK ALAN BİRYERE KOYMALIYIZ VE FİTAMİN FAZLA VERMEMELİ NORMAL KARI?IM YEMİNDE YULAV BULUNDURMALI BOL MAMA WİTA MOLEN OLA BİLİR ONUN İÇİNDE GEREKEN VİTAMİNLER VAR ZATEN BENİM DÜ?ÜNCE VE UYGULAMAM BU ÇÖZÜM OLUYORDA
Kayýtlý
Selçuk Tunç
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 8

« Yanýtla #10 : Ubat 09, 2006, 09:26:32 ÖS »

Yesillik vede vitamin verdiginiz sürece tüy dökümü devam edecektir.yavru sezonu harici vitamin vermenin mantigi ne anlamiyorum yavru zamani tamam kuslar enerji sarfediyor,takviye gerekir ama diger zamanlarda bu islemlarin yapilmasi dogru olmadigi kanisindayim,bu benim görüsüm vede tecrübem hepinize iyi günler hayirli yavru sezonu diliyorum.
selamlar .
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: