Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: eÅŸe attım  (Okunma Sayýsý 816 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sakalll
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 5

« : Nisan 06, 2005, 10:00:43 ÖS »

yeni bir dişi aldım iki yumurta yaptı biri dolu çıktı acaba ilk yumurtaları olduğu içinmi?erkeğini sakayla atmak istedim dişiyide bu dişiyle attığım erkeğe vurdum.dişide karın altında şişlik var.tahminim ur acaba yavru alabilrmiyim.dolu yumurta almayı garantilemek için extra bi şey yapmalımıyım.erkeği tek yavru aldığım dişiye tkrar atarak yavru alabilirmim?
  geçen sene aÄŸustos ve eylül ayında aldığım iki yavrum var bu mevsim yavru alma ihtimalim var mı?yavrulardan biri erkek biri diÅŸi.erkeÄŸi birine gösterdim.2 ay içinde yavruya atabileceÄŸimi fakat seneye atmam gerektiÄŸini söyledi.dediÄŸini mi yapayım yoksa bu sene ondan yavru alabili
rmiyim.dişi içinse direk seneye bekle dedi.
  çok oluyorum ama sorularıma cevap verecek nazik  arkadaÅŸlar teÅŸekkürler.....
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #1 : Nisan 08, 2005, 12:04:47 ÖÖ »

arkadaşlar ,bizler üreme sezonunda doğal bir olay a yardımcı olup daha fazla yavru almaya çalışıyoruz...Kuşlarımız zaten mevsimin etkisiyle kızışıyorlar...Yuva yapıp yavrularını çıkaracaklar ve onları besleyip büyütecekler...Bizlerin yapması gereken ,yuva ve yuva kılı türü şeyler asıp yuva yapmalarını sağlamak,onları çok rahatsız etmemek,dengeli beslenmelerini sağlamak gibi şeyler...bu işi profeyonelce yapan arkadaşlar birde yavruları enjektörle besliyorlar o kadar...ha yapmamamız gereken şeyler neler...öncelikle erkek ve dişinin hazır olması gerekir....hazır olmayan kuşlardan verim alamayız...sabırsız olmamalıyız...durmadan yumurtaları karıştırmamalıyız....yavrular çıkınca her sabah yumurta mamalarını taze olarak sunmalıyız....Başka mı sabır ve iyi dileklerimizle beklemeliyiz....
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: