Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

1.132 Mesaj 235 Konu- Gönderen: 4.855 Üye - Son üye: BritaBoop
Beyaztepelim ForumlarıKANARYA IRKLARIROLLERRoller Kanaryam aldım Yardım!!!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Roller Kanaryam aldım Yardım!!!  (Okunma Sayısı 1869 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibrahimari
Yeni Üye
*

« : Ocak 21, 2005, 03:12:56 pm »

İyi günler
Geçen hafta İstanbul kanarya severler derneğinden roller cinsi kanarya aldım. Cinsi erkek
  Kanatyama daha iyi bakabilmem için vermem gereken yemler nelerdir.Birde daha önce muhabbet kuşlarım vardı kafesini açıp evin içinde salıyodum. Kanaryalarda uçmalarının bir zararı varmı.
Yumurta maması yapıyorum(Yumutanın sarısı ,cok az beyazı ,yarım çay kasığı bal ,muz elma,süt salcalık biber,bisküvi karıştırıp veriyorum )ama yemiyor. Bir sebebi varmıdır. Ve erkek olduğunu nasıl anlarım yardımcı olabilirseniz sevinirim
İsmail Demir
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2005, 02:35:54 pm »

Bence kanaryanı dışarı salma özellikle muhabbet kuşları ile aynı ortamda olmamasına dikkat et. Muhabbet kuşları saldırgandır. Mamanın kıvamı önemlidir. Bence elmayı ve muzu sade bir şekilde haftada iki-üç defa vermelisin.  Ben mamayı yumurta sarısı biraz bisküvi tozu ile karıştırıyorum afiyetle yiyorlar. Bal ekleyince fazla yemiyorlar. Balı ayrıyeten ballıkla veriyorum.  Mamayı kışın iki-üç günde bir ver yazın daha az vermelisin. Fazla iyi bilmiyorum iyi bilenlerin önerilerini de dinle derim.

Bende Ankaradan yeni bir çift orjinal roller aldım 3 gün önce.  Orjinal roller ararsan yardımcı olabilirim.  Açık kırmızı renk erkek Roller arıyorum bendeki  açık kırmızı renk dişi roller ile takas edebilirim. İlgilenenlere duyrulur.

Harz Roller  - İst. Serinofil Derneği No: 128
Doğan Atak
Doğan Atak
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2005, 03:06:51 pm »

selam

amatör kanaryanın dedikleri doğru benim fikrim kuşu salma ve muhabbetle aynı ortamda kalmasın hem saldırır hemde ötüşü bozulur ben mama olarak hazır mama veriyorum 25 kg lik bunun içinde muzda balda var ayriyetten ben içine havuç patates yumurta katıyorum bir zararınıda görmedim kuşu fazla yağlı tohumlar verme az az kenevir, nijer,keten tohumu gibi şeyler ver bence haftada bir kere versen yeter ama 2 yada 3 kere verende olabilir ben kendim bir kere veriyorum çok sağlıklı hepsi mamayı yemem sebebi ise o tür mamaya alışkın değildir eski sahibi daha değişik bir mama veriyordur yada mamanın içindeki bir koku kuşa itici gelebilir mesela hazır mamalar çok hoş kokar kuşun dişi veya erkek olduğunu burdan anlatmak biraz zor görerek öğrenmen lazım ben sana kitaptan taradığım bir resim eklicem ona bakarsın[img:deeacc1927]http://www.beyaztepelim.com/disi_erkek.jpg[/img:deeacc1927] erkek kanarya öter yani makara çeker diyebiliriz ve uzun sürer nağmeli olur dişi ise kızgınlık zamanı kısa öter yani cıvıldar ama bazı istisnalar çıkabilir bazen erkek gibi öten dişilerde olur ama eşleşme devresi geçtiği zaman keser otmez umarım yardımcı olabildim saygılar

macintosh and canary is a life style

www.doganofset.net
www.beyaztepelim.com
ibrahimari
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2005, 12:14:38 am »

Macman ve Amatör kanarya bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.
Mama konusunda sadece yumurta sarısı ve bir miktar beyazını verdim çok güzel yedi ama belki abartı olacak ama kuşumu çocuğum gibi sevdiğim için cok dikkat ediyorum ve şuan sanki ötüşüne biraz daha kalınlaştı bunda bir sorun olabilirmi.Bir de ben kuşumu aldığımda yemin yanında sarı bir portakal kokulu yem verdiler bu hazır mama olabilrimi bunu kuş afiyetle yiyor.Bir de suyuna Medikal vitamin diye bir sıvıdan 2 damla damlatıp veriyorum bunu her gün vermemin bir sakıncası varmı.
Ve sizin bana önerebileceğiniz bir yem markası (şu an Mevsim marka yem kullanıyorum aldığım Dernek verdi ) varmı yoksa aktarlardan kendi karısmımı yapsam daha mı iyi olur.
Bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok TEŞEKKÜRLER!!
ibrahimari
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2005, 12:17:27 am »

Belki çokm sıkacak ama aklıma takılanları sormadan edemiyorum Kuş salonda bizimle birlikte kalıyor ve malum ev hali sabah 7 de bizimle uyanıp akş*sansür* 12 -1 de bizimle yatıyor uykusunda bir problem olabilirmi ortalam günde kaç saat uyumalılar ve oda sıcaklığı tahmini ne olamlıdır
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
İsmail Demir
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2005, 01:48:22 am »

Ani sıcaklık değişiminden sakın  bence.  Doğada gün batımı nasılsa ona uyması daha iyidir. Kuş yorulmaz. Havalı bir ortam olması ve arada bir gün ışığı görmesini tavsiye ederim. Yem olarak yanlış hatırlamıyorsam Bonee marka yemler kaliteli oluyor. Ama tohum bulabilirsen özel formülleri uygulayabilirsin.

Harz Roller  - İst. Serinofil Derneği No: 128
Ismail
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2005, 12:30:36 am »

Kusun usutunu aksam gun batimiyla beraber koyu renkli bir carsafla ortemniz gerekir aksi takdirde kus zamansiz tuy dokumune girebilir.

Ayrica kusa cok agir ve cok vitaminli seyleri surekli vermek dengesini bozar ve aksi tesir edebilir. Her sey kararinda. Ben o kokulu mamalari sevmiyorum icine boya katiyorlar, kusa agir gelebiiliyor. Ya kaliteli mama almak lazim ya da en iyisi su tarife gore yapabilirsin, en kolayu ve sagliklisi budur sahsi kanaatimce.

haslanmis yumurta, Galeta unu,  cekilmis aycicegi ici veya kenevir ici, az hashas tohumu karistirilir. Ne cok civik ne de cok unsu olmasin. Agzi kapali bir kapta buzluga koyup, her iki gunde bir bir cay kasigi verebilirsin. Buzluktan bir kasik alip kabi tekrar buzluga koyarsan o buzlukta ve kapali kapta o mama bir ay gider bozulmadan.

Tek dikkat etmen gereken mamaliga koyduktan sonra mamayi en az on bes dakika cozulup isinmasi icin disarida bekletmen. ve sonra kusa vermen. Ayrica gunun aksami yenmemis mama atilmasi lazim yoksa kokabilir.

Suyuna vitamin tavsiye etmiyorum, temiz yesillik ve dengeli beslenme yeterli olur, yemi kumsuz ve temiz olmali.

Ucurmak hatalidir, kanarya kafeste kendini emniyette hisseder, hem guzel ucamaz saga sola carpar, hem de korkar. Orta buyuklukte bir kafes yeterlidir. Balkona cikarmak, esinti yoksa olabilir, gunesin altina konmaz, golgede yaz aylari arada sirada yarim saat yeter, yapmazsaniz da bir sey olmaz.

Vesselam

Ismail
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: