Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Kanaryacılığın GeleceÄŸi  (Okunma Sayýsý 2236 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« : Mart 10, 2005, 10:14:40 ÖS »

arkadÅŸlar hepimiz kanaryaları seviyoruz ve elimizden geldiÄŸince bakmaya çalışıyoruz.ancak kanaryacığı ileriye taşımamız gerekiyor.ben nasıl babam tarafından kanaryayı öğrendiysem gelecek nesilde bizlerden öğrenecek.bu baÄŸlamda öncelikle kanaryacılığımızın sorunlarını tespit edip gelecek nesile sorunsuz aktarmalıyız. sizce bu sorunlar  nelerdir?
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Mart 11, 2005, 02:01:46 ÖÖ »

En büyük sorun tabana yayılmamak,kendi iç bünyesinde kalması,içlerine yeni meraklıları almakta tereddüt,niye çekinilir hala çözemedim,böyle giderse arkadan gelen yeni nesil kalmayacak ortada,bilgiler,bilinenler ortaya paylaşılmazsa,yeni nesilden bahsetmek hayal olacak,siz babanız tarafından yetiÅŸtirildiniz bu konuda,eÄŸitilmiÅŸsiniz,aileden yani,dışarıdan biri ne yapacak,hiç bilgi birikimi,olmayan,kendini eÄŸitmedimi yandı,düştümü kanarya canbazıı eline gitti paralar,onuniçin kanarya alırken,acele etmeden,kendi kiÅŸisel geliÅŸimini tamamlamadan bence bu iÅŸe bulaÅŸmaması lazım,en büyük sorun aldatılmak,dikkat ediyorumda basında çok az çıkıyor,kanarya konuları,yarışmadan yarışmaya,mesela,nede olsa insanlar hayat ÅŸartlarına ÅŸartlandırmışlar kendilerini,önce iÅŸ,aÅŸ,ekmek,geçim,ondan sonra zevk ve hobi,onun için Türkiye ÅŸartlarında kanarya fiatlarıda ortada ,arkadan yeni gelen kesime çok uçuk rakamlarda kanarya verlirse nasıl teÅŸvik edicilik olur,yetiÅŸtriciler ve üretimcilerde  haklı,çok büyük uÄŸraşılardan sonra çıkıyor ortaya bazı ÅŸeyler....
Kayýtlý

Sercan Yıkınç
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 10

« Yanýtla #2 : Mart 11, 2005, 01:17:53 ÖS »

bu önemlı konuya deyındıgınız ıcın oncelıkle sıze tesekkur ederım.ben daha cok genc bır kanarya severım kendıme yetısrıcı deyemeyecek kadar ama ılgım cok buyuk kendımın zamanla dahada ıyıye gıttıgıne ınanıyorum kanarya yetıstırmeyı yaptıgım arastırmalarla ogrenmeye calıstm ve hala bı seyler ogrenıyorum bence sorun bı tek kanaryalarda degıl dıger hayvanlar ıcınde boyle turkıyede insanlar hayvan beslemeye tesvık edılmıyo bunu da nedenı ınsanların kendılerı bıle zor gecınmelerı bence ınsan daha kendıne bıle bakamazsan bıde kusu veya kopeÄŸi mi dusunucem dıyo ama kanaryalar ıcın durumu farklı duruma getırmek de bızım elımızde yapılan yarısmalara medyanın ılgısı gıtgıde buyuyor haberlerde bu ara sıksık goruluyoruz  gazetelerde roportajlar yapılıyo boylece ınsanlar bı sekılde kanaryanın ne oldugunu ve bagımlılarını (yanı bızı ) gordukce merak edıyo ama bılıncsız bı merak felaket bıle dogura bılır bu yuzden insanların bı sekılde egıtılmesı gerek bu görevde sızın gıbı profesyenellere dusuyor galıba
Kayýtlý

Sarı Kanarya
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #3 : Mart 11, 2005, 10:02:43 ÖS »

sayın adotepe gercekten haklısın.bu konu hakkında cok seyler duydum.amatörler kandırılıyor.aslında bilinmiyorki bindiğimiz dal kesiliyor.bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #4 : Mart 12, 2005, 12:40:24 ÖÖ »

Sayın cucugeyve binilen dal çoktan kesilmiş,yere düşmüş,kurumuş,çürümüş,üzgünüm ama bu gerçek,aldatılma konusuyla alakalı çok söylenti dolaşıyor,herkesi duyarlı olmağa davet etmek gerekiyor,yoksa sonu hüsran...
Kayýtlý

Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #5 : Mart 13, 2005, 05:53:57 ÖS »

bencce kesilmedi bunu düzelyebiliriz.sadece bu sorunmu var sizce
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #6 : Nisan 07, 2005, 09:51:29 ÖS »

bence tek sorun bu çünkü karsındaki insan fazle tecrübeli deÄŸil sen ise tecrübeli isen mutlaka yardımcı olmalısın.SEn bildiklerini merakı olan diÄŸer insanlara öğretsen 1 yerin eksilmez  Cool
Kayýtlý
?enol CoÅŸar
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 32

« Yanýtla #7 : Nisan 13, 2005, 01:50:16 ÖS »

kanaryacılığın geliÅŸmesi en büyük etken bence ÅŸu anda bu tür siteler siteler geliÅŸtikçe daha fazla insana ulaÅŸtıkça kanaryalar daha iyi anlaşılacaktır.kanarya beslemeye karar veren insanlar ne kadar çok  doÄŸru bilgiye ulaşırsa o kadar bilinçli yapar bu iÅŸi o yüzden burada yer alan bilgilerin doÄŸruluÄŸu çok önemli bu yüzden emin olmadığımız konuları buraya eklememeliyiz

ayrıca yeni baÅŸlayanlara yardımcı olmak amacıyla ücretsiz kanaryalar temin edilebilir,kanaryalarını vermek isteyen ile  bakabilecek kiÅŸiler buluÅŸturulabilir
Kayýtlý
Mehmet Özaslan
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 32

« Yanýtla #8 : Nisan 16, 2005, 09:37:36 ÖÖ »

Her acemi giriştiği yeni bir uğraşta % 90 bir kere kazık yer ama o kazık onun isteğini kamçılar zaten ilk hüsranda bıkandan da kanaryacılığa yarar gelmez hanginiz kandırılmadınız? Ama artık devir teknoloji devri internet sayesinde insanlar hergün yeni birşeyler öğreniyor siz değerli ustaların bilgi aktarımıyla.. Bize düşen mümkün olduğunca safkan ırk yetiştirmek yeni başlayanlara destek vermek. Gerçi bize destek veren omadı ya:)
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Site
« Yanýtla #9 : Nisan 18, 2005, 11:39:55 ÖÖ »

Çok araştırarak acele etmeden,çabuk karar vermeden,bilgilenerek bu işe başlarsak bizleri kimse kandıramaz,anca onlar kendilerini kandırıyorlar,beni kandırdıklarını kabul edelim,benim etrafımda 1000 tane kanaryacı var,bende bu arkadaşları beni kandıranlara önermem,alış veriş yapmayın derim,nitekimde kandırılanlar çok,bulundukları yerlerden temin etme yoluna gitmeyenler hayal kırıklığı içinde ne yapacaz diye malesef dert yanmaya devam ediliyor,çok enteresan,insanlar güvendikleri yerlerden bile kazık yemiş durumda,internet ortamında bilgi çok,deneyim çok,aldatılmak istemiyorsak,tek çare çok okuyarak,kişisel gelişimleri kanarya konusunda artırmaktan başka çare yok,bilmeden,ona buna güvenerek alışverişler her zaman sonu hüsran olmuş,yazılardan anlatılanlardan da pay çıkarmak gerek....
Kayýtlý

Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #10 : Nisan 25, 2005, 10:30:56 ÖS »

evet beyler sadece bu kadarmı sorunumuz var
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr