Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Beyaztepelim ForumlarýKANARYANIZ HAKKINDA GENEL BİLGİLERYemler ve MamalarKendi Yaptığınız MamaTariflerinizi Yazarmısınız
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Kendi Yaptığınız MamaTariflerinizi Yazarmısınız  (Okunma Sayýsý 1582 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
y_k_y_57
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« : Mart 02, 2005, 12:55:52 ÖS »

Merhaba DeÄŸerli ArkadaÅŸlar
Kendi Yaptığınız Mama Tariflerinizi Yazarsanız Memnun Olurum
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Mart 02, 2005, 01:17:22 ÖS »

Yumurtayı haşla,sarını çıkar birazda beyazını ilave et,bebe bisküvi,irmik,varsa elinde hazır mamadan kat,havuç veya elma rendele,üzerine nijer serpiştir,veya sadece yumurtayı haşla,sarısını çıkar,bisküvi,süt ilave et,karştır,yumurta,galete unu,bayat ekmek,peksimet,süt,başka bir karışım,altarnetif çok,sitelerde forumlarda mama tarifleri değişik biçimlerede var,onlarıda tatbik edebilirsin...
Kayýtlý

Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #2 : Mart 02, 2005, 01:22:40 ÖS »

YUMURTA MAMASI Bir yumurta katı hale gelinceye kadar haşlanır.Soğuduktan sonra sarısı çıkartılarak ezilir içine az miktarda beyazı rendelenerek karıştırılır,iki adet bisküvi ezilerek toz haline getirilerek içine karıştırılır ,karışıma yarım çay kaşığı bal,iki damla balık yağı,biraz süt ilave edilir ve kuşa verilir.Ayrıca bu karışıma elma,şeftali,muz gibi meyvelerde rendelenerek karıştırılabilir,fakat elma karıştırılacaksa mamaya balık yağı koymamalıyız çünkü elma ile balık yağı birleştiğinde mamayı bozar. Yumurta ezmesine dövülmüş haşhaş tohumu,kenevir tohumu,rendelenmiş havuç,mangal kömürü tozu,mürekkep balığı kemiği tozu,az miktarda haşlanmış patates,galeta unu,ezilmiş bisküvi,bal ve süt ,badem ezmesi karıştırılarak besleyici ve karışımı zengin bir mama yapabiliriz. Kanaryamıza kuru ekmeklerin üzerine şekerli sıcak süt dökerek yumuşayıp soğumasını bekledikten sonra oluşan karışımı da verebiliriz. ÖNEMLİ:Hazırladığımız bu karışımların kanarya tarafından taze olarak yenmesi önemlidir.Mamaların kaplarda bir günden fazla tutulmaması gerekir aksi halde bu mamalar bozulur , yiyen kuşun hastalanmasına neden olur.
Kayýtlý

Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #3 : Mart 02, 2005, 09:03:09 ÖS »

arkadaşlar ben hazır mamaya 10 dk.kaynamış yumurta sarısı ve birazda beyazından ilave edip veriyorum...
Kayýtlý
DoÄŸan Atak
DoÄŸan Atak
Site Yöneticisi
Yeni Üye

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 401

Site
« Yanýtla #4 : Mart 02, 2005, 09:27:47 ÖS »

bende hazır mama alıyorum içine yumurta sarısı,havuç ve patates katıyorum ve afiyetle yiyorlar
Kayýtlý

macintosh and canary is a life style

www.doganofset.net
www.beyaztepelim.com
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #5 : Mart 02, 2005, 10:05:11 ÖS »

3 adet kaynamıs yumurta bırer adet patates ve havuc.rendeleyıp mısır unu ıle karıstırıp verıyorum.ama yanında muhakkak yesıllık var.
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: