refize
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 4
|
 |
« : Ocak 07, 2005, 08:06:22 ÖS » |
|
İlk siftayı ben yapıyorum galiba buraya  arkadşlar benim kanaryamın sırtında bir tane ur çıktı bayagı büyük ama kuşu hiç rahatsız etmiyo yeminide yiyo ötüyoda ama beni çok rahatsız ediyor fazı forumlarda sordum kendiliğinden düşer diyorlar kimisi veterinere götür diyo kimisi ben alırım diyo bir arkadaşımda o ur değil tüy dönmesidir dedi ne yapmalıyım acaba bunların hangisi doğru acaba yardım edebilirmisiniz
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
candan
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 1
|
 |
« Yanýtla #1 : Ocak 07, 2005, 09:30:16 ÖS » |
|
doğru o tüy dönmesi olabilir benim bir tanıdğım veterinere götürdü veteriner urun üstüne neşter gibi bişeyle bir çizik atmış ve parmağıyla dokunup düşürmüş içinden kurumuş tüy çıkmış ve yaraya teramisin sürmüş bu yöntemi kendi uygulayan üreticilerde var ama ben yapamam yinede bir veterinere götürün bence geçmiş olsun
Can Danu
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
DoÄŸan Atak
DoÄŸan Atak
Site Yöneticisi
Yeni Üye

Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 401
|
 |
« Yanýtla #2 : Ocak 09, 2005, 11:37:59 ÖS » |
|
evet tüy dönmesi olabilir tüy dönmesi ise ben kendi kuşumda olunca alabiliyorum şuana kadar ölen olmadı zaten kuşun şişen kısmı acımıyo ama siz yinede bir veterinere sorun eger yeni başlayan birisi iseniz bu işe en doğrusu veteriner olur saygılar
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 158
|
 |
« Yanýtla #3 : Ubat 09, 2005, 11:30:45 ÖS » |
|
ur olayı bıraz sakıncalı kusa olumsuz etkısı coktur.dıkat etmek gerekır.eger ur da cok damar varsa cızık atmak sakıncalı olabılır.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
Nuri Yıldız
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 12
|
 |
« Yanýtla #4 : Ubat 16, 2005, 04:09:46 ÖS » |
|
valla ur olayı fazlasıyla önemli değil bence daha önce norwıch kuşu beslemiştim tedavisi kolay ince bir iple urun olduğu bölümü iyice sıkıp ur olan bölümü çıkardıkdan sonra oraya amerikan tendürdiyotu sürüp üstünede teramıcın merhemle olayı bitiriyoruz eğer tüyb dönmesi ise dönen tüyü çekip gene aynı krem ve tendirdüyotla olayı bitiriyoruz re ü
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 117
|
 |
« Yanýtla #5 : Ubat 18, 2005, 08:04:47 ÖS » |
|
UR DEYİP GEÇMEYİN::: Arkadaşlar 2001 yılını yaz aylarında izmit yorkshire grup tan kuş almaya gitmiştim...İri bir erkek yorkshire beğendim pazarlıkla 200 milyon tl ye satın aldım...Yanlız kuş tüyde idi ...zaten tüy zamanı bu normal idi...o zamanlar uzun bir aradan sonra kanarya beslemeye başlamıştım yine de onlara kuşun ur çıkarma problemi olup olmayacağını sordum ve kuşu alıp evime getirdim....O güzel iri yorkshire yaaz sonuna kadar tüyünü bitiremedi hatta kış başlayıp kaloriferler yanmaya başlayınca tüydeğiştirmesi hızlandı... tecrübeli yetiştiriciler bana kuşu balkona koymamı önerdiler...Velhasıl tüy dökümü devam etti ve beklenen sonuç ur çıktı....Arkadaşlarım uru biraz daha olgunlaşsın alırız dediler ama kuşun stresi devam ediyordu ve birgün urlar bütün vücudunu sardı ve kuş öldü....o aralar bütün yerli yabancı kitapları karıştırdım ve urların çıkış sebeplerini anladım... 1-stres ....kuşun yerini -ortamın ısısını beğenmemesi-gürültü-bitler gibi... 2-beslenme yetersizlikleri....yeterli protein-kalsiyum-vitaminler gibi 3-kalıtımsal tüy bozulukları...buff+buff gibi uyumsuz eşleşmeler...
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
REIS
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 1
|
 |
« Yanýtla #6 : Mays 16, 2005, 11:50:06 ÖÖ » |
|
Ur ile tuy donmesi farkini nasil algilayabiliriz acaba?
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
kanaryasever
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 15
|
 |
« Yanýtla #7 : Mays 16, 2005, 12:59:27 ÖS » |
|
Serdar bey buff+buff gibi uyumsuz eşleşmeler... den ur çıkabilir diye bir şık belirtmişiniz. Bunu anlayamadım kusura bakmayın bu şıkkı biraz daha açar mısınız ??imdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
Tamer Kubus
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 19
|
 |
« Yanýtla #8 : Mays 16, 2005, 04:35:48 ÖS » |
|
Evet bu buff+buff eşleşmesinden kuşlarda ur olması olayını ben de yeni duyuyorum. Açıklarsanız bilgileniriz.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 117
|
 |
« Yanýtla #9 : Mays 16, 2005, 09:56:16 ÖS » |
|
arkadaşlar ben yorkshire ırkı için bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarayım...eşleştireceğimiz kuşların biri ince tüy(intensive-acısarı) diğeri de kalın tüy(buff) olması gerekir....yani erkek buff ise dişinin acısarı olması gerekir.Tüm üreticiler için kural budur.Bir dönem bazı üreticiler iri kuş elde etmek için buff kuşları buff larla eşleştirmişler .Ve malesef bol talazlı kuşlar üretilmiş.Tüy bozukluğu nedeniyle ur çıkarmaya başlamışlar....Bir dönem sırf bu yüzden kanarya tutkunu arkadaşlarımız ur çıkarıyor diye norwich ve yorkshire den uzak duruyorlardı.... yukarıdaki yazıyı yazarken sn SEDAT GENÇ in eylül 2002 de kuş dünyası dergisine yazdığı makaleden de yararlandım,saygılarımla....
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 158
|
 |
« Yanýtla #10 : Mays 16, 2005, 11:06:33 ÖS » |
|
selam buff-buff eslemsınde yanı kalın ve kısa- kalın ve kısa eslemsınde ur olusması bu ıkı tuy cesıdı bır araya gelınce yavrunun tuy yapısı tammıyle bozuluyor yanı bır anlamda kan uyusmazlıgı gıbı bırsey. ince tuy- kalın tuy eslemesı yapmalsıınız. yavrunuz hem kalıtalı hemde sızı daha ıyıye goturuur
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
senes
Yeni Üye
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 2
|
 |
« Yanýtla #11 : Ubat 09, 2008, 04:27:04 ÖS » |
|
kuyruk kısmında haftalrdr zaten şişlik var ve hayvanı yıkayınca gursak kısmında delik gibi bişiler gördk ve şimdi de baktık bayaı şeyler çıkmış zaten 10 yaşında ama bişiler yapamaz mıyız lütfen yardım edin çok kötü ya:( ama geçen gün ötmüş bazen hep uyuyo ama gayet nrmal gözüküo ne yapmalıyız??
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|