Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: KANARYAMDA UR ÇIKTI  (Okunma Sayýsý 4913 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
refize
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 4

« : Ocak 07, 2005, 08:06:22 ÖS »

İlk siftayı ben yapıyorum galiba buraya Smiley arkadÅŸlar benim kanaryamın sırtında bir tane ur çıktı bayagı büyük ama kuÅŸu hiç rahatsız etmiyo yeminide yiyo ötüyoda ama beni çok rahatsız ediyor fazı forumlarda sordum kendiliÄŸinden düşer diyorlar kimisi veterinere götür diyo kimisi ben alırım diyo  bir arkadaşımda o ur deÄŸil tüy dönmesidir dedi  ne yapmalıyım acaba  bunların hangisi doÄŸru acaba yardım edebilirmisiniz
Kayýtlý
candan
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #1 : Ocak 07, 2005, 09:30:16 ÖS »

doğru o tüy dönmesi olabilir benim bir tanıdğım veterinere götürdü veteriner urun üstüne neşter gibi bişeyle bir çizik atmış ve parmağıyla dokunup düşürmüş içinden kurumuş tüy çıkmış ve yaraya teramisin sürmüş bu yöntemi kendi uygulayan üreticilerde var ama ben yapamam yinede bir veterinere götürün bence geçmiş olsun

Can Danu
Kayýtlý
DoÄŸan Atak
DoÄŸan Atak
Site Yöneticisi
Yeni Üye

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 401

Site
« Yanýtla #2 : Ocak 09, 2005, 11:37:59 ÖS »

evet tüy dönmesi olabilir tüy dönmesi ise ben kendi kuşumda olunca alabiliyorum şuana kadar ölen olmadı zaten kuşun şişen kısmı acımıyo ama siz yinede bir veterinere sorun eger yeni başlayan birisi iseniz bu işe en doğrusu veteriner olur saygılar
Kayýtlý

macintosh and canary is a life style

www.doganofset.net
www.beyaztepelim.com
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #3 : Ubat 09, 2005, 11:30:45 ÖS »

ur olayı bıraz sakıncalı kusa olumsuz etkısı coktur.dıkat etmek gerekır.eger ur da cok damar varsa cızık atmak sakıncalı olabılır.
Kayýtlý
Nuri Yıldız
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 12

« Yanýtla #4 : Ubat 16, 2005, 04:09:46 ÖS »

valla ur olayı fazlasıyla önemli deÄŸil bence daha önce norwıch kuÅŸu beslemiÅŸtim tedavisi kolay ince bir iple urun olduÄŸu bölümü iyice sıkıp ur olan bölümü çıkardıkdan sonra oraya amerikan tendürdiyotu sürüp üstünede teramıcın merhemle olayı bitiriyoruz eÄŸer tüyb dönmesi ise dönen tüyü çekip  gene aynı krem  ve tendirdüyotla olayı bitiriyoruz                        re                                   ü
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #5 : Ubat 18, 2005, 08:04:47 ÖS »

UR DEYİP GEÇMEYİN:::
Arkadaşlar 2001 yılını yaz aylarında izmit yorkshire grup tan kuş almaya gitmiştim...İri bir erkek yorkshire beğendim pazarlıkla 200 milyon tl ye satın aldım...Yanlız kuş tüyde idi ...zaten tüy zamanı bu normal idi...o zamanlar uzun bir aradan sonra kanarya beslemeye başlamıştım yine de onlara kuşun ur çıkarma problemi olup olmayacağını sordum ve kuşu alıp evime getirdim....O güzel iri yorkshire yaaz sonuna kadar tüyünü bitiremedi hatta kış başlayıp kaloriferler yanmaya başlayınca tüydeğiştirmesi hızlandı...
tecrübeli yetiÅŸtiriciler bana kuÅŸu balkona koymamı önerdiler...Velhasıl  tüy dökümü devam etti  ve beklenen sonuç ur çıktı....ArkadaÅŸlarım uru biraz daha olgunlaÅŸsın alırız dediler   ama kuÅŸun stresi devam ediyordu ve birgün  urlar bütün vücudunu sardı ve kuÅŸ öldü....o aralar bütün yerli yabancı kitapları karıştırdım ve urların çıkış sebeplerini anladım...
1-stres ....kuşun yerini -ortamın ısısını beğenmemesi-gürültü-bitler gibi...
2-beslenme yetersizlikleri....yeterli protein-kalsiyum-vitaminler gibi
3-kalıtımsal tüy bozulukları...buff+buff gibi uyumsuz eşleşmeler...
Kayýtlý
REIS
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #6 : Mays 16, 2005, 11:50:06 ÖÖ »

Ur ile tuy donmesi farkini nasil algilayabiliriz acaba?
Kayýtlý
kanaryasever
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 15

« Yanýtla #7 : Mays 16, 2005, 12:59:27 ÖS »

Serdar bey buff+buff gibi uyumsuz eşleşmeler... den ur çıkabilir diye bir şık belirtmişiniz. Bunu anlayamadım kusura bakmayın bu şıkkı biraz daha açar mısınız ??imdiden teşekkür ederim.
Kayýtlý
Tamer Kubus
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 19

« Yanýtla #8 : Mays 16, 2005, 04:35:48 ÖS »

Evet bu buff+buff eşleşmesinden kuşlarda ur olması olayını ben de yeni duyuyorum. Açıklarsanız bilgileniriz.
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #9 : Mays 16, 2005, 09:56:16 ÖS »

arkadaÅŸlar  ben yorkshire ırkı  için bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarayım...eÅŸleÅŸtireceÄŸimiz kuÅŸların biri ince tüy(intensive-acısarı) diÄŸeri de kalın tüy(buff) olması gerekir....yani erkek buff ise diÅŸinin acısarı olması gerekir.Tüm üreticiler için kural budur.Bir dönem bazı üreticiler iri kuÅŸ elde etmek için buff kuÅŸları buff larla eÅŸleÅŸtirmiÅŸler .Ve malesef bol talazlı kuÅŸlar üretilmiÅŸ.Tüy bozukluÄŸu nedeniyle ur çıkarmaya baÅŸlamışlar....Bir dönem sırf bu yüzden kanarya tutkunu arkadaÅŸlarımız ur çıkarıyor diye norwich ve yorkshire den uzak duruyorlardı....
yukarıdaki yazıyı yazarken sn SEDAT GENÇ in eylül 2002 de kuÅŸ dünyası dergisine yazdığı makaleden  de yararlandım,saygılarımla....
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #10 : Mays 16, 2005, 11:06:33 ÖS »

selam buff-buff eslemsınde yanı kalın ve kısa- kalın ve kısa eslemsınde ur olusması bu ıkı tuy cesıdı bır araya gelınce yavrunun tuy yapısı tammıyle bozuluyor yanı bır anlamda kan uyusmazlıgı gıbı bırsey. ince tuy- kalın tuy eslemesı yapmalsıınız. yavrunuz hem kalıtalı hemde sızı daha ıyıye goturuur
Kayýtlý
senes
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« Yanýtla #11 : Ubat 09, 2008, 04:27:04 ÖS »

kuyruk kısmında haftalrdr zaten şişlik var ve hayvanı yıkayınca gursak kısmında delik gibi bişiler gördk ve şimdi de baktık bayaı şeyler çıkmış zaten 10 yaşında ama bişiler yapamaz mıyız lütfen yardım edin çok kötü ya:( ama geçen gün ötmüş bazen hep uyuyo ama gayet nrmal gözüküo ne yapmalıyız??
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: