Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Beyaztepelim ForumlarýKANARYANIZ HAKKINDA GENEL BİLGİLEREÅŸe Atmabir diÅŸiden sezonda kaç kere yavru alınmalı?
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: bir diÅŸiden sezonda kaç kere yavru alınmalı?  (Okunma Sayýsý 2035 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Özaslan
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 32

« : Ubat 16, 2005, 04:38:53 ÖS »

Gerçi başka bir kanarya sitesine daha da yazım ama aynı konuyu farklı üreticilerin cevaplarını duymak isitiyorum.

Selamlar üretim sezonu yaklaşmakta benim merak ettiğim konu bazı yazılarda 6 ağız yavru diye okumuşum bir sezonda bir dişiden kaç posta yavru alınabilir Mart ayında atıyoruz eşe;
1 hafta alışıyorlar
1 hafta yumurta tamamlanması
2 haftada yavru çıkıyor
4 haftada yuvadan ayrılıyor
1 haftada diÅŸiyi dinlendirmek gerekirse
etti dokuz hafta, yani aşağı yukarı 3 ay oda Ağustos sonuna denk geliyor 2 sefer ancak yavru alınabilir diye düşünüyorum yanılıyormuyum 6 ağızın anlamınıda bilmiyorum.(altı tanemi?)

İlk yavrulardan sonra dişi dinlendirilmeli mi cevap evetse nekadar?

Herkese Bol ve sağlıklı yavrular

Saygılarımla
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« Yanýtla #1 : Ubat 16, 2005, 10:13:50 ÖS »

arkadasım ağız tabiri yumurtaya yatırma sayısıdır.1 ağız bir kez yumurtaya yatmıs demektir.ben 4 ağız yumurtlatıyorum.ama daha fazlada alanlar vardır.ama bence sakıncalı seneyide düşünmek gerekli.
Kayýtlý
Mehmet Özaslan
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #2 : Ubat 17, 2005, 08:29:20 ÖÖ »

Teşekkürler Cüneyt Bey
Kayýtlý
?enol CoÅŸar
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #3 : Nisan 19, 2005, 11:02:01 ÖÖ »

ben maliunam şu an 3 kez yumurtaya yattı şuana kadar 6 yumurtası oldu ama hiç yavru alamadım.deneme devam ediyorum tüy dökümüne kadar 1 kere daha yatar sanırım
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #4 : Nisan 19, 2005, 10:38:37 ÖS »

geçen sene çok iyi bir dişiden 6 yavru almıştım...3 ke yumurtladı...1,kez 1 yavru-2.sinde 5 yavru ve 3, de boş çıktılar...
Kayýtlý
Bin907
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 6

« Yanýtla #5 : Nisan 28, 2005, 07:58:22 ÖS »

yeni başladıgım için 2 çift roller eşleştirdim
ikiside hemen hemen aynı zamanlarda yumurtladılar
ilk seferde toplam 4 yavru aldım (1) ve (3) adet

şimdi ise tüylenmiş olarak (2) ve (3) yawru daha war
toplam 9 yawru oldu . ?ubat ortası gibi eşe atmıştım nisanın 2. haftası bu yawrularda ayrılırsa nisanın 3. haftası tekrar eşe atabilirim haziranın 1. haftası sonu onlar yuwadan ayrılırsa bir kere daha yawru almaya zamanım kalıyor gibi bi hesap yaptım...bakalım tutacakmı :-)) sanırım tutar gibi
minimum 4 kere max.5 kere yawru alabileceğim heralde....herkese hayırlı yawru sezonunun dewamını dilerim
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #6 : Nisan 28, 2005, 08:40:04 ÖS »

Bin907 slmlar,Roller yavruların hayırlı olsun,nerede bulunuyorsunuz,roller yavrularını ne yapmayı düşünüyorsunuz,değerlendirmek isterseniz haberimiz olsun,arkadaşlardan isteyenler vardı,
Kayýtlý

İsmail Demir
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 39

« Yanýtla #7 : Nisan 28, 2005, 08:41:52 ÖS »

Roller kuşlarını nereden temin ettin orjinal mi ?
Kayýtlý

Harz Roller  - İst. Serinofil DerneÄŸi No: 128
_SeNsiNi_
Ziyaretçi
« Yanýtla #8 : Mays 07, 2005, 09:22:04 ÖÖ »

Dişinin dinlenmesi konusunda birşey söylenmemiş ben bildiğim kadar bu konuyu açıklıyayım yanlışım varsa daha sonra uzman arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Dişiyi sen ayırıpda 1 hafta ayrı bir kafesde tutmana gerek yok. Kuşlar onu kendileri ayarlıyorlar. Yavrular yuvadan uçuncaya kadar dişi hem dinleniyor hemde bir dahaki yumurtalar için çiftleşiyorlar. Yani onlar herşeyi ayarlıyorlar. Sakın ha kuşları ayırayımda dinlensinler diye düşünme.
Kayýtlý
?enol CoÅŸar
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #9 : Mays 13, 2005, 11:15:44 ÖÖ »

ben ÅŸuana kadar 3 ağız yumurta aldım soru bakim yavru varmı elinde HAYIIIR  ne oluyor anlamıyorum 11 yumurtadan 5 çıktı ve çıkan yavrular 1 hafta içinde öldü
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: