Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: malinua eÅŸe atma  (Okunma Sayýsý 1650 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal UYGUR
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« : Ubat 19, 2007, 05:14:48 ÖS »

Arkadaşlar siteyi yeni keşfettim ve hemen üye oldum.
Sizlere bir sorum olacak. Bir erkek ve bir dişi malinuam var. Dişi kuş 3-4 gün önce yuva örmeye başladı, erkeğin ötüşünü duydukça çıldırıyor ve ordan oraya uçarak karşılık veriyor.
Erkek kuşun kafesini dişinin kafesinin yanına koydum 2 gün boyunca 2side telden ayrılmadı sürekli birbirlerine ulaşmaya çalışıyorlardı. Dün erkek kuşu dişinin kafesine attım ama dişi erkeği kovaladı ve saldırdı. Çokmu acele ettim sizce? Ayrı kafeslerdeyken birbirlerine ulaşmak için deliriyorlardı oysaki....
Kayýtlý
bora bahçekuşu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 18

« Yanýtla #1 : Ubat 20, 2007, 12:09:37 ÖÖ »

Dişi kuşun yuva ördüğüne göre hazır durum da fakat erkek kuşun da eşleşmeye hazırmı bunu anlamak ta fayda var.Erkek kuşun dik ötüyor olabilir ama eşleşmeye henüz hazır olmayabilir. ilk başta birbirlerini kovalamaları normal ama çok şiddetli kovalamalar yaşanıyorsa bi süre daha beklemeni öneririm.Erkeği dişinin yanına atmadan dişinin bulunduğu kafesede yuva asmassan iyi olur.
Bora Bahçekuşu 34-164
Kayýtlý
Kemal UYGUR
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #2 : Ubat 20, 2007, 09:34:45 ÖÖ »

Peki şimdiden sonra ne yapabilirim? Yuvayı yerinden almammı gerekiyor? yada erkeği kızıştırmak için takviyeyemi başlamalıyım? Erkek dik ötüşte ancak kafesini dişinin yanına koyduğumda ötüşü kesti. Erkek ve dişinin kafeslerini tekrar ayrı yerlere koyup, dişinin kafesindeki yuvayı çıkartıp 2-3 hafta dahamı beklemeliyim? Yoksa yanyana 1-2 hafta daha bekleyip tekrarmı deniyeyim?
« Son Düzenleme: Ubat 20, 2007, 09:45:23 ÖÖ Gönderen: Kemal UYGUR » Kayýtlý
bora bahçekuşu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #3 : Ubat 21, 2007, 12:31:58 ÖÖ »

Öncelikle kuşları birbirini göremicek şekilde koymayı deneyin sölediğiniz gibi 1-2 hafta daha bekleyin ve bu arada dişinin yanından yuvayı alıp,
erkeği kızıştırıcı takviyeli tohumlar kullanmakta fayda olacağını düşünüyorum kenevir nijer gibi ... İşallah tavsiyelerimle yardımcı olabilirim ve bol yavrulu bi sezon geçirirsiniz.
Bora Bahçekuşu 34-164
bahcekusu@hotmail.com
Kayýtlý
Kemal UYGUR
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #4 : Ubat 21, 2007, 01:25:34 ÖS »

Cevaplar ve yapdımların için çok teşekkür edenim sn. Bahçekuşu...
 Tavsiyelerinize uyacağım ve inÅŸallah bu çiftin yavrularını görmek nasip olur. Bu malinualar Gerçekten güzel bir kan.
Kayýtlý
bora bahçekuşu
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #5 : Ubat 21, 2007, 11:09:14 ÖS »

Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu işallah bol yavrulu bi sezon geçirirsin
Bora Bahçekuşu 34-164
bahcekusu@hotmail.com
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: