Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: yarısma jurileri  (Okunma Sayýsý 2084 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 158

« : Ubat 08, 2005, 10:55:50 ÖS »

yarışmalara genelikle katılırım ve yardımcı jüri olarakta görev yapmaktayım.ama jüri konusunda birçok eksiğimiz var.öncelikle jüri üyeleri baskı altında kalabiliyor.ve herkes birbirinin kuşlarını tanıyor.
bazı yarışmalarda gördüğüm kadarıyla hiç olmayacak kuşlar dereceye giriyorlar.benim görüşüm bir jüri üyesi yetiştirmek gerekiyor.bunun içindede derneklerre çok iş düşüyor zaman gelecek yarışmalarında bir özelliği kalmayacak.
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Ubat 08, 2005, 11:52:32 ÖS »

Yarışmalarda verilen puanlamalara,yarışmalara giren kim varsa itiraz ediyor,yurt dışından hakem getiriyorlar,getirdikleri hakemlerde kendi yandaşları,kendi kuşlarının puanlarını yüksek tutturuyor,dışarıdan sıradan vatandaşın kuşuna düşük puan veriliyor,ondan sonrada çıkıp benim kuşum şu puanlı diye siteye yazı yazıyorlar,Türkiyede yarışmalarda puanlamayı yapmağa kim sorumlu,bu işin mercii kim,kim karar veriyor bu işlere,yarışmalara girenler niye itiraz ediyorlarda,yarışmayı organize edenler yüksek puan aldık diye puanlarını lanse edip kendilerine piyasa yapmağa çalışıyorlar, :evil:
Kayýtlý

Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #2 : Ubat 09, 2005, 10:36:33 ÖS »

yarısmalarda puanlama sıstemı yok sadece york kusu ıcın yapılan yarısmada puanlama var oda senede bır kez yapılıyor.
Kayýtlý
Kemal Evirgen
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #3 : Ubat 10, 2005, 12:42:48 ÖÖ »

Evet arkadaÅŸlar

Malinualarda puanlama sistemi var ama inanki bana göre yabancı jüri üyeleri yandaşlık veya arkadaşlık olayına hiç önem vermezler. Bunu yurt dışında yaşayan arkadaşlar bilir. Hatta geçen bir arkadaşımız örnek vermişti. 'Ben evimin önünde arabamı yıkıyorum diye 10 senelik aile dostumuz komşumuz bizi şikayet ediyor diye. Yabancılarda benimde tanıdığım insan arasındada bu böyle adamlar dürüstlüklerinden ödün vermiyorlar.

Ama türkiyedeki yarışmalarda bu böyle değil Adam jüri başkanı vede içeride yani yarışmalarda kendi kuşları var Belki kötü bir niyet yok ama insanın aklına neler geliyor neler birde bunlardan bazıları derece aldımı ister istemez ortalık karışıyor.
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #4 : Ubat 15, 2005, 09:55:34 ÖS »

jüri başkanının kuşlarının olması normal sonuçta ada kanaryacı.Ama önemli olan güzeli seçmek ve vasıflıların tamamını içeren kanaryayı seçmek değilmi.bana göre bazı yarışmalarda derece yapacak kuş bile çıkmıyor.
Kayýtlý
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 117

« Yanýtla #5 : Ubat 15, 2005, 10:32:48 ÖS »

arkadaşlar jüri üyeleri yarışmalar sırasında tarafsız olmaya çok dikkat etmeliler...Bence seçtikleri kuşların kimin kuşu olduğunu bilmemeleri önemli olandır...Jüri den bütün dünyada şikayet olduğunu biliyorum...şöyleki Almanyadaki Berlin TÜRK KANARYACILARININ başkanı sn.cevat candemir abimiz ile görüşmemde bana İngiliz hakemlerden çok şikayetçi olduğunu söyledi...Onların değerlemelerinin COM standartlarına uygun olmadığını belirtti....Yabancı kaynaklardada kuşların jüri karşısındaki
duruşunun çok önemli olduğu ve çok kaliteli kuşların bile bir anda bir silkinme ve kabarma ile dereceyi kaybetmelerinden bahsedilmektedir...
Lütfen kedine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma felsefesini unutmayalım...İyi kuşlar yetiştirip,objektif olalım...Başarı mutlaka gelecektir...Yorkshire ırkı için,iyi kuşlar zaten kendini belli ediyor....Yorkshire görsel bir ırk olduğu için piyasa yapmaya gerek yok .Zaten dünyanın en iyi kuşları da ülkemizde değilmi...Gözümüz kapalı kuş almayıp,kanarya sevgisini dostlarımıza da yaymaya çalışmalıyız...Kanarya Dünyamızı çok kaliteli bir hale getirmeli ,bunun için elimizi taşın altına koymaktan kaçınmamalıyız...
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #6 : Ubat 15, 2005, 11:38:59 ÖS »

peki bu konu hakkında neler yapılabilir
Kayýtlý
Nuri Yıldız
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 12

« Yanýtla #7 : Ubat 16, 2005, 01:48:27 ÖS »

ÅŸunu söylemeliyimki ülkemizde c.o.m. standartlarını kim biliyor diye yazılı yoklama  yapsalar heralde bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum onun içindirki bu konuda eÄŸitim verilmesi,insanların bilgilerini küçümsemeden,maddi kazanç uÄŸruna kimseye iltimas geçmeden yarışmalar yapabilirsek heralde dünyada hangi ırk olursa olsun geçemeyeceÄŸimiz kimse olmaz diye düşünüyorum NURİ YILDIZ :roll:  :roll:
Kayýtlý
Cüneyt Gevye
Cüneyt Geyve
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #8 : Ubat 16, 2005, 10:22:14 ÖS »

ben bu konuyu pazar gunu Yalova dakı toplantıda gundeme getırıcem.
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: