Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Gloster ve Mutasyon Saka  (Okunma Sayýsý 2085 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selçuk Tunç
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 8

« : Aralk 11, 2005, 12:22:43 ÖÖ »

Degerli Arkadaslar bende Gloster irki hakkinda dilimin döndügünce birseyler yazmak istiyorum.Benim ilk basladigim irk Gloster irki olmustur. 2 Sezonda Crest besledim Crest kusu cok pahali vede zor bir irk oldugu icin biraktim su anda Sadece Gloster vede Az miktarda Mutasyon Saka besliyorum.Cogu Arkadaslarin belirttigi gibi Gloster eger renk üzeri üretim yapilacaksa hicte kolay bir irk degildir. Damizliklarimi Belcikali Marc keyser isimli yetistiriciden aldim.Gloster irkinda dikkat edilecek husus mümkün oldugu kadar parlak tüylü kuslari üretmektir.(intensiv)Eger boltüylü kuslari veyahut bazi arkadaslarin dedigi gibi uzun tüylü kuslari eslerseniz yavrularinizin cogunda ur cikacaktir,En iyisi daima zit tüylü kuslari eslemek  en basit vede en kolay esleme teknigidir.Gene gloster üzerine üretim yapacak arkadaslara tavsiyem eger renk üzerine calisma yapacaklarsa ilk önce yesil kuslarin cok iyi vasiflilarini ilk etapta kullanmalarini tavsiye ederim.eger sirf renk olsun diye ilk etapta hemen gloster irkinin özelliklerini tasimayan renkli kuslari kullanirsaniz kuslar kesinlikle asiri derecede uzarlar asiri uzun kuslarda yarismalrda iyi puan alamazlar.Benim siteye gönderdigim resimlere dikkat ederseniz cogu bu senenin yavrulari, yedi sene sonra gloster vasifli renkli yavrulari alabildim bu isler hicte söylendigi gibi cokta kolay isler degil.  
Mutasyon Saka Saka kuslarinin renklendirilmis halidir son zamanlarda sakanin ötüsü degilde güzelligi ön plana cikmis durumdadir .Cogu Saka yetistiricileri Major (MAYOR) Irkinin mutasyon isiyle ugrasmaktadir.cogu kanaryalar altinda büyüdügü icin ötüsleri hicte güzel degildir cogu kanarya gibi ötmektedir.Ama görünüs acisindan gercekten insani büyülüyecek kadar güzel kuslardir.Bu kuslarin su anda en büyük yetistiricileri italyanlar densede Belcikalilar vede Hollandalilardir.Fiat olarakta bayagi pahalli kuslardir.Benim siteye yolladigim beyaz saka gercek beyaz sakadir,Türkiyede bazi arkadaslar maalesef kuslarda biraz acik renk oldugu zaman hemen beyaz saka diyorlar.esas beyaz saka benim yolladigim resimdir.Bu saka benim kümesimdedir.                    Degerli arkadaslarim bu konularda bana her türlü sorularinizi yollayabilirsiniz imkanim dahilince sizlere yardimci olmaga calisirim ,Saygilarimla Selcuk Tunc
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: