Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

1.132 Mesaj 235 Konu- Gönderen: 4.855 Üye - Son üye: BritaBoop
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: yem ve tüy  (Okunma Sayısı 1998 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
org
Yeni Üye
*

« : Ağustos 10, 2005, 10:26:49 am »

Herkese merhaba , geçen gün kanaryama bonie marka yem aldım birkaç gün sonra kelebek çıkmaya başladı hemen çöpe attım acaba bu ne anlama geliyor , yardımcı olabilirmisiniz .? Ayrıca 2 ay oldu kanaryam tüyde idi hala ötmeye başlamadı ne gibi bir sorunla karşı karşıyayım acaba bilgi verebilirmisiniz , ilginize şimdiden teşekkür .
Sercan Yıkınç
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2005, 07:46:42 pm »

aynı problem benım basımıda geldı ama benımkınde bulgurun içiçnden çıkan boceklere benzer bocekler çıktı we kusyemıde sevmedı kapalı satılan yemlerın içiçne katkı maddelerı atıyolarmış bıldığım kadarıyla ben yemı hemen attım sizede tawsıye ederım

Sarı Kanarya
Serdar Karatepe
İst. Serinofil Der. Yönetim K. Üyesi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2005, 04:57:54 pm »

selamlar ...kuş yemlerinde böceklenme ve kelebeklenme daha ziyade sıcak yaz günlarinde sıkça başımıza gelen doğal bir olaydır...Yulaf tohumu 1-2 ay kapalı kutuda havasız kalınca böceklenmeye başlar...sade yemde kelebeklenme olur...Bu yüzden yemlerimizi buzdolabında saklarsak yaz günlerinde bu tür problemlerle karşılaşmayız...
Diğer sorunuza gelince tüy dökümü 2 ay civarında tamamlanır...Kuşun kendini toparlayıp ötüşe başlayabilmesi için biraz daha süre gerekir...Yani Eylül-Ekim gibi ötüşe başlamalarını beklemek daha doğru olur...sabır ve kuşun sağlığına özen gösterirseniz 1-2 ay içerisinde ötmeye başlayacaktır...
Sercan Yıkınç
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2005, 05:16:40 pm »

benım kushaziran bası gıbı tuye gırdı we 1 haftada tuyunu dokur kendını topladı butun yaz we suandaki perfonbansı super bı problem yaratmaz dımı bu

Sarı Kanarya
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2005, 10:29:00 pm »

Arkadaslar bende yemlerde bir problem olmadı.Haftada 3 defa mamalarını veriyorum baskada arada yeşillik veriyorum. Bazı kuşlar tüy dökümünün ortalarındalar 1 tane si hala girmedi diğerleri en fazla kac gün sonra bitirir ve şu an tüye giremedi dediğim kuş  en gec ekim e kadar bitirip seneye hazır olabilirmi?
bora bahçekuşu
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2007, 01:16:24 am »

Arkadaşlar kuşların tüy dökümü zamanlarında kuvvetli mama ve tohumlardan biraz daha kuşları hafifletici ve tüy dökümünü kolaylaştırıcı tohumlar kullanmamız gerekirki kuşumuz kolay bir tüy dökümü süresi geçirip sezona daha sağlıklı girsin. Aksi halde  kuvvetli mama ve tohumlarla besledimizde tüy dökümü zorlaşır ve bu sürenin uzamasına  birde tüy dökümü zamanında kuşumuz genelde hareketsiz karın arısı dedimiz süreçte düşünerek zamanını geçirdinde yağlanmalarada sebebiyet vermiş oluruz. 
Bora Bahçekuşu 34-164
vahap
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2010, 08:12:36 pm »

ben yenı kanarya beslemye başladımve şu anda bende bir erkek kanarya var izabelyork kırmasıdır gölçukten aldım  75 ytl ye aldım ben ötüş kanarya sevıyom aldıgım kanarya nasıldır benı bılgılendırsenız memnun olurum sonsuz slmlar
wwoollff
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2010, 12:11:24 pm »

arkadaşım oda öter ama sen maluna alcaktın odur ötücü kanarya
onur34_44
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2010, 12:39:45 am »

kanaryama onceden whıte molen yem veriyordum şimdi vitekraft yem veriyorum .ama bu yemi seçerek yediği için ikisini ayrı kaplarda veriyorum.

Kanaryam için en uygun kapalı yem markası nedir?

Kanaryalar için her çeşit mama yem vs. bulunan ve mümkünse internetten sipariş verebileceğim bir internet adresi bilen var mı?
yardımcı olursanız memnun olurum.
roller kanaryam var
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: