Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz

Geliþmiþ Arama

1.139 Mesaj 241 Konu- Gönderen: 1.072 Üye - Son üye: roxannaayotte
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: YARDIM İSTİYORUM !!!  (Okunma Sayýsý 1531 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ke-malinua
Ziyaretçi
« : Ubat 07, 2005, 11:24:45 ÖS »

ArkadaÅŸlar

Bir çift malinua aldım ve bu sene çiftleştirmeye çalışacağım.
Bana özellikle tavsiye edeceğiniz bir konu varsa sevinirim
Üretim teknikleri ile ilgili bazı yazıları araştırıyorum fakat merak ettiğim bazı hususlar var.
Ben bir üretici değilim ve evimin bir odasında kuşlarıma bakıyorum.Çiftleşme döneminde kuşları ev halkının pek girip çıkmadığı bir odadamı tutmam gerekiyor?Bizlerin varlığı kuşların çiftleşmesini engellermi?

Üreme sezonunda aynı çiftleri kaç kez çiftleştirmeliyim?

Kanarya yumurtlamaya başlayınca son yumurta çıkana kadar yumurtaların sahteleri ile değişimi gerektiği söyleniyor.Bu zaman içerisinde yumurtaları hangi ortamda ve nerde muhafaza etmem gerekiyor ?

Ayrıca birde Lancsahire besliyorum.iki ayrı cinsin aynı odada bulunmasının bir sakıncası varmı?
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Kayýtlý
Adnan Tepe
Adnan Tepe
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 126

Site
« Yanýtla #1 : Ubat 08, 2005, 11:48:53 ÖÖ »

Malinua besliyorsan,başka ırk ve cins malinuanın yanına olmaz,ötümlerini bozarsın,ha çok iyi ötüm eğitimi almışsa orjinal malinua ise bozmaz deniyor ama sen yinede malinua besleyecem diyorsan tek onda kal,eşe atacağan zaman malinuaların rahatsız olmayacağı bir yere koymalısın,ışık ve ısıyıda ayarlamalısın,yumurta toplama işini yapmazsan çıkan yavrular telef olma durumu var,her çıkan yumurtayı alacan,yerine sahtesini koyacan,yavruluğu takacağan zaman etrafını sarki oturduğu zaman rahatsız olup korkmasın,ve kafesin tabanını da temizleyecem diye çok uğraşma,yavrular çıkana kadar,çıkan yumurtaları yem veya kum dolu bir kapta muhafaza edebilirsin üzeri kapalı olsun,sarsma...
Kayýtlý

ke-malinua
Ziyaretçi
« Yanýtla #2 : Ubat 08, 2005, 02:26:47 ÖS »

Çok teşekkür ederim.
Kayýtlý
Tugay Helvacı
Yeni Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 108

« Yanýtla #3 : Nisan 07, 2005, 10:08:15 ÖS »

selam arkadaslarımında söylediÄŸi gibi malinua taklitci bir kuÅŸtur malinua besliyceksen baÅŸka kuÅŸ besleme  besliyeceÄŸin diÄŸer kuÅŸların sesini alır ve ötümü bozulur. Cool ok
Kayýtlý
bahcekusu
Ziyaretçi
« Yanýtla #4 : Ocak 15, 2006, 01:05:32 ÖÖ »

arkadaşım öncelikle arkadaşların dediği gibi eğer malinuan eğer ii bi kan sa diğer kuşlardan etkileneceğini ötüm açısından sanmıyorum.Amaa anladığım kadarıyla bi çift kuşla sezona gireceksin malinualarda yavruya bakmama gibi sorunlar yaşanabilir yedek bi bakıcı dişi yada yedek eşe atacağın dişi bulundurman her zaman faydalı olur .çünkü sezon başladığında her meraklı kuşcu ii dişi malunuasını elinden çıkarmak istemez ve yavru alma durumda sıkıntı yaşayabilirsin senin açından hobi ve merak sıkıntı olabilir nacizane tavsiyemdir.
Kayýtlý
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: