|
Sebepleri : Esas kötürümlük; kas romatizması, eklem veya kemik hastalıklarında olur. Ayakların çok kirli kalması veya tırnakların uzun bırakılması da buna sebeb olur. Felç ve kramp bir çok hastalıklar ve bilhassa bulaşıcı hastalıklar esnasında meydana çıkar. Çoğunlukla zehirlenmelerde ve beslenme bozukluklarında Örneğin, tane yiyicilerin çokça HAYVANI (PROTEİNLİ) besin ve un kurdu ve Mayıs böceği sürfeleri yemeleri halinde görülebilir. Sinir sisteminin yangısı bazan krampları da beraberinde getirir.icabı halinde kenevir de krampı destekler. Felç sinir sisteminin yangılarında meydana çıkar.
Belirtileri : Kuşun tutuk yürümesi veya yürüyememesi halidir.
Tedavi : Besini değiştirmek, diyet tatbiki ve sükunet ile yapılır.Kramplarda sıcaktan kafi olarak kaçınmalıdır.Genel olarak da sebebi arayip ortadan kaldırmalıdır.
Favori olarak ekle (0) | Bu yazıyı web sayfanızda alıntılayın | Görüntüleme sayısı: 200 | Yazdır | E-posta
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir. Lütfen sisteme giriş yapın veya kayıt olun. Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6 AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com All right reserved |